to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:38 | 30.10.2013

Κοινωνία

Ασθενείς στοιβαγμένοι στα ράντζα του Ευαγγελισμού: φωτογραφία-ντοκουμέντο για το δημόσιο σύστημα υγείας που κατεδαφίζει ο Αδ. Γεωργιάδης

Ασθενείς στοιβαγμένοι σαν τσουβάλια, στριμωγμένοι σε ράντζα μέσα σε σκοτεινές και πεπαλαιωμένες αίθουσες του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, περιμένοντας να κάνουν εξετάσεις και να λάβουν την πολυπόθητη διάγνωση. Κρεβάτια και ράντζα σε απόσταση λίγων χιλιοστών μεταξύ τους με αρρώστους να μην μπορούν καν να κουνηθούν.


Εικόνες που είναι συνηθισμένες για τους εργαζόμενους και επαναλαμβάνονται σχεδόν σε κάθε εφημερία αλλά έγιναν πιο έντονες εξαιτίας και του χαλασμένου αξονικού τομογράφου στον Ευαγγελισμό. Οι γιατροί μην ξέροντας τι να κάνουν αναζητούν άλλο νοσοκομείο για να τους εξυπηρετήσουν ενώ το ΕΚΑΒ δεν προλαβαίνει να κάνει μεταφορές. 

Τα στιγμιότυπα ήρθαν στο φως από το Σύλλογο των Ειδικευομένων γιατρών του Ευαγγελισμού οι οποίοι καιρό τώρα διαμαρτύρονται για τις τραγικές συνθήκες στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους για προσωπικό και βελτίωση της υποδομής, ο Άδωνις Γεωργιάδης σφυρίζει αδιάφορα. 

Η φωτογραφία-ντοκουμέντο που τράβηξαν οι ειδικευόμενοι του Ευαγγελισμού

Μάλιστα, και σε σχετικές καταγγελίες του προέδρου των Σωματείου των Εργαζομένων του Ευαγγελισμού Ηλία Σιώρα, δεν παρέλειψε να του επιτεθεί σημειώνοντας εμφατικά ότι είναι κομμουνιστής. Ο Αδ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ότι έως το μεσημέρι της Τετάρτης η λειτουργία του αξονικού θα έχει αποκατασταθεί ενώ σε έναν μήνα θα έχει αγορασθεί νέος με χρήματα από το ΕΣΠΑ.

(Πληροφορίες από το ρεπορτάζ της Δήμητρας Ευθυμιάδου, στο Iatropedia.gr)

Ας σημειωθεί, ότι με αφορμή τη συζήτηση για τη βλάβη του μοναδικού αξονικού τομογράφου στον Ευαγγελισμό, ο υπουργός Υγείας δήλωσε προκλητικά στο Mega σήμερα το πρωί ότι οι ιδιώτες συμφέρουν περισσότερο από το δημόσιο σύστημα υγείας (!).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)