to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:48 | 24.12.2015

πηγή: Ποντίκι

Κοινωνία

«Άστεγοι για μια ημέρα» στη Λαμία

Τις εμπειρίες ενός άστεγου δοκιμάζουν για τρίτη χρονιά φέτος πέντε φίλοι από την Ανατολική Φθιώτιδα, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους της Λαμίας και να συγκεντρώσουν ό,τι είναι απαραίτητο για τους άστεγους.


Επιστήμονες και οι πέντε, έχουν καθιερώσει την παραμονή των Χριστουγέννων να παραμένουν για 24 ώρες, μέρα και νύχτα, σ' ένα παγκάκι στην κεντρική πλατεία της Λαμίας, περιμένοντας από τους κατοίκους της Λαμίας να τους πάνε από ρουχισμό μέχρι τρόφιμα και από είδη πρώτης ανάγκης μέχρι κλινοσκεπάσματα και φάρμακα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα χρόνο πριν είχαν συγκεντρώσει ένα φορτηγό με τέτοια είδη μέσα σε 24 ώρες, αφού οι κάτοικοι της περιοχής τα προσέφεραν απλόχερα.

«Άστεγος για μία μέρα» τιτλοφορούν την καμπάνια τους ο Τάσος και ο Δημήτρης Βούλγαρης, η Έφη Παπαρίζου, ο Θανάσης Θεοδώρου και ο Χρήστος Σουλόπουλος, και με τον τρόπο αυτό θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης. Το υλικό το οποίο συγκεντρώνουν το μεταφέρουν οι ίδιοι στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, καθώς, όπως λένε, «εκεί υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη από την επαρχία».

«Η ανάγκη του λαγού δεν αργεί να γίνει κοινή. Κάνουμε το καλύτερο να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας», σημειώνουν καθώς ήδη βρίσκονται στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας και δίπλα σε ένα παγκάκι άρχισαν να γίνονται βουνό οι τσάντες με τα είδη που κουβαλούν από τα σπίτια τους οι Λαμιώτες.

«Την πρώτη φορά μας κοιτούσαν περίεργα. Τώρα το έχουν συνηθίσει και το περιμένουν. Είναι σαν να ανανεώνουμε το ραντεβού μας κάθε παραμονή Χριστουγέννων» σημειώνει ο Χρήστος Σουλόπουλος, καθώς βρίσκονται από το πρωί περικυκλωμένοι από δεκάδες ανθρώπους που ρωτούν μέχρι πότε θα μείνουν και αν προλαβαίνουν να κουβαλήσουν κάποια από τα είδη που έχουν στα σπίτια τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα δυο αδέρφια, ο Τάσος και ο Δημήτρης Βούλγαρης, είναι αυτοί οι οποίοι δημιούργησαν τα μαθήματα της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού μέσω των κινητών συσκευών με την εφαρμογή Greece history and culture που έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)