to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:43 | 06.07.2013

Κοινωνία

ΑΣΚ-ΟΤΑ: Όχι στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας

Ανακοίνωση της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ


Πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι! Η μνημονιακή κυβέρνηση μετά την καρατόμηση της ΕΡΤ, περνά με συνοπτικές διαδικασίες σε σενάρια απολύσεων εκπαιδευτικών και κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας, για να τους βγουν τα νούμερα.

Προκειμένου να μπορέσει άμεσα το μνημονιακό, ντουέτο πλέον, της συγκυβέρνησης να εκτελέσει τις εντολές της τρόικα και των τοκογλύφων δανειστών ώστε να εξασφαλίσει τη δόση, τα εκατομμύρια της οποίας θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων και  για ενίσχυση των τραπεζών, δεν διστάζει να καρατομεί υπηρεσίες του δημόσιου τομέα και εργαζόμενους.

Χωρίς σχέδιο, χωρίς προηγούμενη συζήτηση διαρρέουν στα ΜΜΕ τη μεταφορά 3.500-4.000 υπαλλήλων Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ.

Η διάλυση των Δήμων ξεκινά με το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων για τα σκουπίδια και συνεχίζεται με την κατάργηση υπηρεσιών.

Η Δημοτική Αστυνομία, ένστολη και άοπλη, ασκεί συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητες με κοινωνικό και ανταποδοτικό χαρακτήρα. Οποιοδήποτε σενάριο κατάργησής της ισοδυναμεί με αποδυνάμωση των (ήδη αποδυναμωμένων) Δήμων από πλευράς πόρων και ανθρώπινου δυναμικού.

Ο συντονισμός δράσης των κλάδων εργαζομένων που έχουν μπει στο στόχαστρο των μνημονιακών υπηρετών, όπως οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στην υγεία, στις ΔΕΚΟ και αλλού, όπου ο ξαφνικός θάνατος έχει επιλεγεί σαν μέσο «εκκαθάρισης» τους, είναι αναγκαίο να ενταχθεί σε ενιαία προσπάθεια και αγώνα για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και αυτών που την εφαρμόζουν.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει εξαγγείλει για το προσεχές Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουλίου 2013 αποχή από τα καθήκοντά τους οι δημοτικοί αστυνομικοί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την κεντρική υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων (Αγίου Κωνσταντίνου 13) το Σάββατο στις 11.00 το πρωί.

Για την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013, η ΠΟΕ – ΟΤΑ προχωράει σε στάση εργασίας όλων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου, συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας και πορεία στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης. (τα σωματεία της περιφέρειας να εξαγγείλουν στάση εργασίας και τις προηγούμενες ώρες του ωραρίου ώστε να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στη μετακίνησή τους)

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι εργαζόμενοι και οι υπηρεσίες που παρέχουν δεν είναι αριθμοί.

Λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο, κοινωνικό και αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των Δήμων,  

ΟΧΙ στις καταργήσεις Υπηρεσιών – ΟΧΙ στις απολύσεις

Θα μας βρουν αντιμέτωπους!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)