to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:12 | 23.03.2023

Κοινωνία

ΑΣΕΠ: Εξώδικο 130 και πλέον υποψηφίων για το διαγωνισμό της 4ης Μαρτίου

Η νομική ενέργεια που περιμέναμε από εκατοντάδες υποψήφιους του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ είναι πλέον γεγονός αφού εστάλη το σχετικό εξώδικο - Ζητούν την επανάληψη του διαγωνισμού


Ξεκίνησαν τα πρώτα εξώδικα υποψηφίων του διαγωνισμού Μαρτίου του ΑΣΕΠ, με περισσότερα από 100 άτομα να ακολουθούν τη νομική οδό για το επικό μπάχαλο.

Μετά από το μπαράζ καταγγελιών τα πρώτα εξώδικα αναμένεται να φτάσουν άμεσα στον φορέα με τους υποψήφιους να ζητούν την επανάληψη του συνόλου του διαγωνισμού ή έστω ενός μέρους του.

Το βασικότερο πρόβλημα εντοπίστηκε στη διαφορά που παρατηρήθηκε στα χρονικά όρια από εξεταστικό τμήμα σε εξεταστικό τμήμα. Επιπλέον, στην ενότητα των δεξιοτήτων, η διόρθωση στο θέμα δεν δόθηκε άμεσα στους υποψήφιους, αλλά αφού αρκετοί είχαν αποχωρήσει ήδη από τα εξεταστικά κέντρα.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, επέλεξε να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών στον ΑΣΕΠ, υποστηρίζοντας ότι ο φορέας είναι εκείνος που διοργάνωσε τον διαγωνισμό.

Εξηγήσεις είχε προσπαθήσει να δώσει και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου, ο οποίος παραδέχθηκε τα προβλήματα που παρουσίασε ο διαγωνισμός για να σημειώσει ότι «ο διαγωνισμός παρουσίασε ένα πρόβλημα ότι κάποια θέματα του μαθηματικού συλλογισμού που είχαν σχήματα δεν κατάφεραν να αναπαραχθούν σωστά στα φωτοτυπικά μηχανήματα κάποιων εξεταστικών κέντρων».

Σχετικά με τις καταγγελίες για τα εκτυπωτικά λάθη στην ερώτηση ανέφερε ότι «δεν αποτυπώθηκε η σκίαση πάνω σε 17 επί συνόλου 100 ασκήσεων. Αυτό το συνειδητοποίησαν και τα ίδια τα εξεταστικά κέντρα, που είχαν το πρόβλημα, αρκετά μετά την έναρξη του διαγωνισμού. Μας ενημέρωσαν και δώσαμε οδηγίες να σκουρύνουν το φωτοτυπικό μηχάνημα για να βγει πιο καλά η φωτοτυπία. Σε αρκετά από τα σχολεία αποκαταστάθηκε το πρόβλημα, αλλά σε κάποια άλλα δεν αποκαταστάθηκε».

Με το εξώδικό που καταθέτουν οι άνω των 130 υποψήφιοι, το οποίο θα κοινοποιηθεί είτε σήμερα, Πέμπτη, το απόγευμα, είτε την Παρασκευή, οι υποψήφιοι ζητούν την επανάληψη του συνόλου του διαγωνισμού ή έστω μέρους (της ενότητας δεξιοτήτων στην οποία παρατηρήθηκαν τα περισσότερα προβλήματα).

Αναμένεται δε να υπάρξουν ενστάσεις με την ανάρτηση των ομαδικών πινάκων και εν συνεχεία ακόμα και δικαστικές προσφυγές, κάτι που σημαίνει ότι υπό προϋποθέσεις η τύχη του εν λόγω διαγωνισμού μπορεί να κριθεί στις δικαστικές αίθουσες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία του.

Ο ΑΣΕΠ θα τοποθετηθεί μετά την κοινοποίηση του εξωδίκου και αφού αυτό μελετηθεί ενδελεχώς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)