to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:13 | 11.12.2015

Διεθνή

Άσαντ: Δεν θα διαπραγματευτώ με «τρομοκράτες», όπως επιθυμούν ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σαουδική Αραβία επιθυμούν "τρομοκρατικές οργανώσεις" να συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες που προωθούνται από τις μεγάλες δυνάμεις και διεμήνυσε πως κανείς στην Συρία δεν θα αποδεχθεί τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε, τα πρακτικά της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.


Σε ερώτηση κατά πόσον ο ίδιος επιθυμεί να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις τόνισε: "Θέλουν την συριακή κυβέρνηση να διαπραγματευθεί με τρομοκράτες, κάτι που πιστεύω κανείς δεν θα αποδεχόταν σε οποιαδήποτε χώρα".

"Όποτε αποφασίσουν να αλλάξουν την προσέγγιση τους, να παραδώσουν τον οπλισμό τους, εμείς είμαστε έτοιμοι, ενώ το να τους αντιμετωπίσουμε ως μια πολιτική οντότητα, είναι κάτι που αρνούμαστε εντελώς", δήλωσε, ερωτηθείς αν επιθυμεί να διαπραγματευτεί με οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης που συναντήθηκαν στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα.

Παράλληλα σε συνέντευξη του στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE σημείωσε πως η δυτική συμμαχία (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) διεξάγει τις αεροπορικές της επιχειρήσεις στη Συρία, χωρίς την συνεργασία με την συριακή κυβέρνηση. Πρόσθεσε πως η δυτική συμμαχία απέτυχε να πετύχει απτά αποτέλεσμα και ότι παρά τις προσπάθειες της, το Ισλαμικό Κράτος έχει επεκτείνει την επιρροή του και έχει στρατολογήσει νέα μέλη.

Η διάσκεψη στο Ριάντ εκπροσώπων παρατάξεων της συριακής αντιπολίτευσης και μαχητικών οργανώσεων κατέληξε χθες σε συμφωνία για τη σύσταση ενός κοινού σώματος που θα προετοιμάσει τις προτεινόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες με την κυβέρνηση του Άσαντ, αλλά επέμεινε στο αίτημα να εγκαταλείψει ο Σύρος πρόεδρος την εξουσία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)