to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:53 | 29.09.2016

Διεθνή

Ασαφές το πόρισμα για το ποιος κατέρριψε το Μαλαισιανό αεροπλάνο, όχι σε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, λέει ο Γερμανός αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Ο φιλελεύθερος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος της κατάρριψης του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση MH17.


Ο φιλελεύθερος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος της κατάρριψης του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση MH17.

Κατά τον Aλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ η έκθεση της διεθνούς επιτροπής διερεύνησης της υπόθεσης δεν απαντά στο ερώτημα ποιός κατέρριψε με πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύτηκε από την περιοχή των ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, το αεροπλάνο, όπως είπε ο φιλελεύθερος πολιτικός σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF). Τόνισε ότι θα ήταν υπερβολικά εσπευσμένο να μιλήσει κανείς για εντολή του Κρεμλίνου ή του ρωσικού υπουργείου Αμυνας.

Ο Γερμανός πολιτικός δεν απέκλεισε το αεροπλάνο να καταρρίφθηκε "από αντάρτες της περιοχής κατά λάθος." Το γεγονός όμως ότι δόθηκε στους αντάρτες ένα προηγμένο οπλικό σύστημα, όπως το ρωσικό πυραυλικό σύστημα Buk που χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη του αεροπλάνου, αποτελεί ευθύνη της Ρωσίας, όπως είπε.

Ο Λάμπσντορφ απέρριψε το ενδεχόμενο να υιοθετηθούν βαρύτερες κυρώσεις κατά της Μόσχας στη βάση των μέχρι τώρα ερευνών, καθώς όπως είπε είναι εντελώς ασαφές ποιός έδωσε τη διαταγή να καταρριφθεί το αεροπλάνο. "Για όσο διάστημα δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι πρόκειται για διαταγή η οποία προήλθε από τη ρωσική κυβέρνηση, θεωρώ την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων μη επιβεβλημένη", τόνισε.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΗΠΑ: Επιβεβαιώνονται οι υποψίες μας για ρωσική εμπλοκή στην κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)