to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:38 | 31.01.2015

Κοινωνία

Άρτα: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης περιοχές του νομού

Να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές των Δήμων Αρταίων και Νικολάου Σκουφά οι οποίες πλήττονται από την κακοκαιρία, αποφασίστηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, κατά την συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου το οποίο συνήλθε στην Άρτα.



Στην συνεδρίαση παρόντες ήταν οι βουλευτές Γ. Στύλιος και Β. Τσίρκας καθώς και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνης ο οποίος περιοδεύει στις πληγείσες περιοχές της περιφέρειας. 

Ειδικά για το υδροηλεκτρικό φράγμα στο Πουρνάρι στο οποίο η στάθμη ανέβαινε κατά 25 εκατοστά την ώρα, το πρωί ενώ το απόγευμα κατά 12 εκατοστά, αποφασίστηκε να εκτιμηθεί το πρωί, εάν θα αποφορτιστεί από τον όγκο των υδάτων προκειμένου να μην πλημμυρίσει παρακείμενη κατοικημένη περιοχή.

Επίσης, μεταξύ άλλων, κρίθηκε αναγκαίο να αρχίσει άμεσα η επισκευή των πυλώνων της γέφυρας στον Κομποτέικο ποταμό, προκειμένου να αποκατασταθεί η συγκοινωνία.

Να σημειωθεί ότι περιφέρεια και δήμοι έχουν επιστρατεύσει όλα τα μηχανήματα που διαθέτουν ακόμη και ιδιωτών προκειμένου να αποκαταστήσουν ζημιές και να δημιουργήσουν αναχώματα.

Μεγάλες είναι οι ζημιές στον κάμπο της Περάνθης όπου οι παραγωγοί βλέπουν να χάνονται τόνοι πορτοκαλιών και μανταρινιών.

Τεράστιες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει ενώ ζημιές έχουν υποστεί σπίτια, καταστήματα και κτηνοτροφικές μονάδες.
Πολλοί οικισμοί είναι χωρίς νερό, καθώς τα δίκτυα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Στο όριο της υπερχείλισης είναι και ο ποταμός Αχέροντας, ενώ σε ορισμένα σημεία στον κάμπο του Φαναρίου και κοντά στις εκβολές το νερό πέρασε στις καλλιέργειες.

Συνεργεία των δήμων Πάργας και Παραμυθιάς επιχειρούν στην κοίτη, δημιουργώντας με ογκόλιθους αναχώματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)