to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:55 | 02.11.2012

Κοινωνία

Άρτα: Εκδήλωση-συζήτηση του Σωματείου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων

Το Σωματείο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων (δηλαδή όλοι μας!) μαζί με την Πρωτοβουλία Πολιτών διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. και στην αίθουσα του Συλλόγου "Μακρυγιάννης".


Είναι μια πρωτοβουλία για να διερευνηθούν οι δυνατότητες να αναπτυχθούν και στην Άρτα δομές αλληλεγγύης, όπως έχει συμβεί με επιτυχία και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, σε μια προσπάθεια αποτελεσματικής, συλλογικής και ενωτικής αντιμετώπισης της κρίσης.

Κοινωνική Αλληλεγγύη: η δική μας απάντηση    

  

Η δημιουργία και στήριξη δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και οικονομίας αποτελεί μείζονος σημασίας παρέμβαση απέναντι στην κρίση. Η αλληλεγγύη, για εμάς, αφενός καλύπτει άμεσες ανάγκες, υποδεικνύοντας δραστικά στην πολιτεία τις ελλείψεις της.

     

● Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε ανθρωπιστική κρίση και δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Στον πόλεμο που ζούμε –γιατί περί πολέμου πρόκειται─ αντιπαρατάσσουμε τη μεγαλύτερη αντίσταση, την αντίσταση της αλληλεγγύης. Η αλληλεγγύη για μας ταυτίζεται με την αντίσταση του λαού ώστε να βρει τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά του.

      ● Η λαϊκή αντίσταση, η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος για να μην παραδοθούμε ως κοινωνία στον κατακερματισμό, τον κανιβαλισμό, τον εφησυχασμό, τη μοναξιά και την απόγνωση. Παράλληλα είναι ο μόνος δρόμος αντίστασης στην ανάπτυξη αντικοινωνικών φαινομένων, όπως η ανάπτυξη ρατσιστικών, φασιστικών και εθνικιστικών τάσεων.
      ● Αφετηρία μας είναι η αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων ξεπερνώντας την παγίδα της φιλανθρωπίας.
      ● Δεν επιδιώκουμε να υποκαταστήσουμε το υπό διάλυση κοινωνικό κράτος, αλλά να λειτουργήσουμε ως καταλύτης για την ενεργοποίηση και την αυτενέργεια, τη διεκδίκηση των κοινωνικών παροχών σε όλους.
      ● Δεν προτείνουμε κάτι νέο – σε όλη την Ελλάδα αναπτύσσονται δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλέγγυας οικονομίας. Συμπολίτες μας αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και επινοούν συλλογικούς τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης.

  

Η κρίση γίνεται αδυσώπητη για ένα τεράστιο ποσοστό των οικογενειών και της αρτινής κοινωνίας, για τη συντριπτική πλειοψηφία εμάς των ίδιων. Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε σε εκδήλωση - συζήτηση, ώστε να ενημερωθούμε για δράσεις, που έχουν ξεκινήσει σε πολλές περιοχές της χώρας, να ανταλλάξουμε προβληματισμούς και απόψεις, να διερευνήσουμε τις δικές μας δυνατότητες και να παρέμβουμε συλλογικά και ενωτικά. Γι' αυτό και η παρουσία όλων μας είναι χρήσιμη και απαραίτητη. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)