to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

"art against fascism": Πρώτο μαθητικό αντιφασιστικό φεστιβάλ Βόλου

Στα πλαίσια του πανελλαδικού μήνα αντιφασιστικής δράσης που ξεκινά στις 21 Μαρτίου (παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού) και ολοκληρώνεται στις 21 Απριλίου (μαύρη επέτειος της Χούντας), η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας σχεδιάζει τη διοργάνωση του πρώτου μαθητικού αντιφασιστικού φεστιβάλ Βόλου με τον τίτλο «art against fascism».


Καλούμε μαθητές που παίζουν μουσική, έχουν το δικό τους συγκρότημα, ασχολούνται με το σκίτσο, τη φωτογραφία, το graffiti ή με το θέατρο να δηλώσουν συμμετοχή και να πάρουν ενεργά μέρος στο φεστιβάλ. Στόχος μας είναι ένα φεστιβάλ που θα διοργανωθεί από τους μαθητές και θα απευθύνεται στους μαθητές. Για το σκοπό αυτό επιδιώκουμε τη συνεργασία με την ΕΛΜΕ Μαγνησίας και την Ένωση Γονέων Βόλου.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973322182 (Νίκος), 6945703869 (Γαβριήλ), 6970706900 (Πάνος) - antinazi-magnesia.blogspot.gr -[email protected] – facebook:AntifasistikhKinhshMagnhsias.  

...........................................................................

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράζεται στα σχολεία του Βόλου:

δήλωσε συμμετοχή στο 1o μαθητικό αντιφασιστικό φεστιβάλ

art against fascism

Δήλωσε συμμετοχή!

Ασχολείσαι με τη μουσική; Έχεις δικό σου συγκρότημα; Κάνεις graffiti;Ασχολείσαι με το σκίτσο και τα comics; Θέλεις να παλέψεις ενάντια στο φασισμό και το σάπιο σύστημα που τον γεννάει; Δήλωσε συμμετοχή στο 1o μαθητικό φεστιβάλ art against fascism που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο.

Τι θέλουμε να κάνουμε

Το art against fascism διοργανώνεται στα πλαίσια του πανελλαδικού μήνα αντιφασιστικής δράσης (21 Μάρτη μέχρι 13 Απρίλη). Κατά τη διάρκεια του μήνα αντιφασιστικής δράσης θα πραγματοποιηθούν δεκάδες αντιφασιστικές εκδηλώσεις, προβολές, συναυλίες και διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με στόχο να βροντοφωνάξουμε Ποτέ ξανά φασισμός!

Στόχος του φεστιβάλ είναι να δώσει βήμα σε όσο το δυνατόν περισσότερα μαθητικά συγκροτήματα (rock, punk, hip-hop, low bap και όχι μόνο) αλλά και σε μαθητές που ασχολούνται με το graffiti, το σκίτσο, τα comics, τη φωτογραφία και βλέπουν την τέχνη σαν ένα όπλο ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό.

Φασισμός: το μαντρόσκυλο του συστήματος

Ξέρουμε ότι ο φασισμός, ο ναζισμός και ο ρατσισμός – όποια μάσκα και αν βάλουν – αποτελούν θανάσιμη απειλή για όλους και όλες μας. Οι φασίστες, είτε λέγονται χρυσά αβγά, είτε εθνικά αβγά, είτε μαίανδροι, είτε αυτόνομοι εθνικιστέςείναι τα μαντρόσκυλα των καπιταλιστών και του σάπιου συστήματος.

Τα συμφέροντα των καπιταλιστών εξυπηρετούν και για αυτό πολεμάνε κάθε αγώνα της νεολαίας, των εργαζόμενων και του λαού. Οι φασίστες χρυσαυγίτες σκότωσαν τον Παύλο Φύσσα, έναν αγωνιστή μουσικό και τον Σαχτζάτ Λουκμαν, έναν νέο εργαζόμενο από το Πακιστάν. Οι φασίστες χτυπάνε μετανάστες και πρόσφυγες, δηλαδή ανθρώπους που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους συγγενείς και τους φίλους όλων μας που αναγκάζονται τα τελευταία χρόνια να φύγουν για το εξωτερικό. Την ίδια ώρα στρέφονται ενάντια σε αγωνιστές της Αριστεράς, του αναρχικού χώρου και του εργατικού κινήματος.

Κόντρα στην κυβέρνηση και το σύστημα

Η κρίση τους συστήματος και η πολιτική της κυβέρνησης γεννάνε κάθε μέρα το φασισμό. Η κυβέρνηση οδηγεί στη φτώχεια και την ανεργία εκατομμύρια ανθρώπους, κλείνει σχολεία και νοσοκομεία, οδηγεί στην απόγνωση και τη μετανάστευση. Η «απάντηση» της κυβέρνησης στις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες είναι η όλο και πιο απρόκλητη, απάνθρωπη και ωμή βία των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ). Για αυτό άλλωστε μέσα στην αστυνομία και το στρατό υπάρχουν φασιστικοί πυρήνες τους οποίους η κυβέρνηση γνωρίζει και συγκαλύπτει. Είναι φανερό ότι η σημερινή δημοκρατία είναι «κουτσή» και ψεύτικη και ο μόνος τρόπος για να κρατήσουμε τα δικαιώματα που οι γονείς και οι παππούδες μας κέρδισαν με αίμα (ελευθερία λόγου, γνώμης, διαμαρτυρίας και διεκδίκησης κοκ) πρέπει και εμείς σήμερα να αγωνιστούμε ενάντια στο σύγχρονο φασισμό, ενάντια στην κυβέρνηση και ενάντια στο σύστημα που υπηρετούν.

Τι είναι η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας;

Η AKM δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2012. Λειτουργεί μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις σε επίπεδο πόλης αλλά και μέσα από επιτροπές σε γειτονιές. Στην ΑΚΜ συμμετέχουν ανένταχτοι αγωνιστές, μέλη αριστερών οργανώσεων και κομμάτων, αγωνιστές από τον αναρχικό/ αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και πολίτες που θεωρούν τους εαυτούς τους δημοκρατικούς. Διοργανώνουμε συχνά εκδηλώσεις, μοιράζουμε έντυπα ενημερωτικά υλικά, συγκεντρώνουμε τρόφιμα για συμπολίτες που έχουν ανάγκη και παίρνουμε μέρος σε διαδηλώσεις και πορείες. Επιδιώκουμε το συντονισμό του αντιφασιστικού κινήματος όχι μόνο στο Βόλο αλλά και σε όλη τη Θεσσαλία και για αυτό συμμετέχουμε στονΑντιφασιστικό Συντονισμό Θεσσαλίας μαζί με άλλες συλλογικότητες από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, τη Σκιάθο, τον Τίρναβο κα.

Πως να δηλώσεις συμμετοχή στο art against fascism

Επικοινώνησε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα ή στείλε μας email ή μήνυμα στο facebook. Επιδιώκουμε το φεστιβάλ να περάσει στα ίδια τα χέρια των μαθητών και για αυτό το σκοπό θα οργανώσουμε ανοιχτές συναντήσεις όπου ο καθένας και η καθεμιά θα μπορεί να καταθέσει τις ιδέες και τις προτάσεις του. Θέλουμε να οργανώσουμε ένα πραγματικά ανοιχτό φεστιβάλ από τους μαθητές για τους μαθητές! 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973322182 (Νίκος), 6945703869 (Γαβριήλ), 6970706900 (Πάνος) - antinazi-magnesia.blogspot.gr - [email protected] – facebook:AntifasistikhKinhshMagnhsias

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)