to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:24 | 14.02.2014

Κοινωνία

Πανυγειονομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ (ενημέρωση)

Πανυγειονομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη μία το μεσημέρι έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη Λεωφόρο Κηφισίας ενάντια στο λουκέτο στα πολύ-ιατρεία του Οργανισμού.


Τετάρτη 19/2

Χωρίς πρωτοβάθμια περίθαλψη μένουν χιλιάδες ασφαλισμένοι ενώ 8.500 γιατροί και εργαζόμενοι τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Στην τακτική των απειλών εμμένει ο Άδωνις Γεωργιάδης «επανέλαβε ότι στις μονάδες που δεν θα παραδοθούν την ευθύνη για τυχόν απώλειες ή ζημιές θα έχουν εκείνοι που δεν παρέδωσαν τα ιατρεία». 

----------------------

 

Οι επιτροπές του ΕΟΠΥΥ φεύγουν άπρακτες - Γιατροί, εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι αντιστέκονται στο "λουκέτο"

 

Οι εκκλήσεις για συμπαράσταση πιάνουν τόπο. Πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ που απειλούνται με "λουκέτο". Οι επιτροπές παραλαβής του Οργανισμού φεύγουν άπρακτες.

Οι κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο των πολυϊατρείων συννεχίζονται και αύριο, καθώς στις 13.00 διοργανώνεται πανυγεινομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι.

-----------------

Σε θέση μάχης γιατροί, εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα για να κρατήσουν ανοιχτά τα πολύ-ιατρεία και να μπλοκάρουν την διαθεσιμότητα 8.500 εργαζόμενων καθώς έληξε χθες το τελεσίγραφο για το κλείσιμο των δομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης.  

Στο πλευρό των γιατρών του ΕΟΠΥΥ τάσσονται και οι νοσοκομειακοί γιατροί. Στα γνωστά παιχνίδια εντυπώσεων προχωρεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε νωρίτερα πώς εξαιτίας της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ έλαβε την απόφαση για το κλείσιμο των ιατρείων του Οργανισμού.  

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ

Προβλέπει μεταξύ άλλων το προσωρινό κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ και τη μετατροπή τους σε κέντρα υγείας αστικού τύπου, καθώς και την ένταξη 8.500 εργαζομένων στις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας. «Για οριστική ταφόπλακα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αφήνοντας έωλους χιλιάδες γιατρούς και εκατομμύρια ασθενείς» κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), και καλεί τους συμβεβλημένους γιατρούς-μέλη του «να αναστείλουν τώρα τις συμβάσεις τους, οι οποίες ούτως ή άλλως τον επόμενο μήνα καταργούνται και να συνταχθούν, ολοι μαζί, σε μια πανιατρική προσπάθεια διεκδίκησης της επιβίωσής τους μέσα από συλλογικές συμβάσεις».

Ο ΙΣΑ προτείνει μια μεταρρύθμιση από μηδενική βάση που θα επιτρέπει την ελεύθερη επιλογή γιατρού σε κάθε ασθενή, και τη συμμετοχή όλων των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ μέσα από συλλογικές συμβάσεις, με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση. 

Παράλληλα, καλεί τους γιατρούς να δώσουν το «παρών» την Τετάρτη στις 13:00 στην Πανιατρική-Πανυγειονομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζει στα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ

---------------------

Στις κινητοποιήσεις στις μονάδες ΕΟΠΥΥ καλούν τα Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αττικής

Embedded image permalink

Aπό την κινητοποίηση στο Περιστέρι (φωτ. giorgospanagakis)

Ενημερώσεις από τις κινητοποιήσεις στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ σε Λεωφ. Αλεξάνδρας (δείτε παρακάτω) -  Δάφνη- Αγ. Δημήτριο - Νέα Ιωνία - Αργυρούπολη - Λάρισα - Ξάνθη - Χίο - Χανιά και Ζάκυνθο - Ηράκλειο Κρήτης

Λήγει σήμερα το εκβιαστικό τελεσίγραφο της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής των κτιρίων που στεγάζονται τα πολυϊατρεία του οργανισμού. Οι γιατροί συνεχίζουν την απεργία τους και αρνούνται να τα παραδώσουν. ενώ συγκεντρώνονται σήμερα έξω απο όλα τα υποκαταστήματα του Οργανισμού για να αποτρέψουν το κλείσιμό τους.  

Στο πλευρό των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στέκεται και η ΟΕΝΓΕ η οποία απευθύνει κάλεσμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετάσχουν στην περιφρούρηση των πολυϊατρείων, αναφέροντας ότι «η μεταφορά όλης της ιατρικής και νοσηλευτικής κίνησης στα παραπαίοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα διαλύσει και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη». 

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απείλησε πρακτικά τους γιατρούς ότι θα αναλάβουν την πλήρη ευθύνη για τυχόν απώλειες ή καταστροφές, σε περίπτωση που δεν παραδώσουν τα κτίρια.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεσμευόμαστε για επαναλειτουργία όλων των πολυιατρείων με όλους τους γιατρούς και τους εργαζόμενους

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται πως από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης της αριστεράς θα είναι, η επαναλειτουργία όλων των πολυιατρείων με όλους τους γιατρούς και τους εργαζόμενους σε αυτά, για να αντιμετωπιστεί άμεσα η ανθρωπιστική κρίση και η δυνατότητα πρόσβασης όλων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων στις δημόσιες δομές υγείας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γρ. Τύπου του κόμματος, προσθέτοντας: «Με βάση τις υπάρχουσες δομές, με τη στήριξη των υγειονομικών και όλου του λαού, θα προχωρήσουμε με σταθερά βήματα στην αναβάθμιση του υπάρχοντος συστήματος για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δημόσιου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας» (αναλυτικά

******

Ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση στον ΕΟΠΥΥ της Λ. Αλεξάνδρας:

Από τις 12 το μεσημέρι σε εξέλιξη η γενική συνέλευση των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση. 

Βίντεο από τη συνεχιζόμενη κινητοποίηση για το δικαίωμα στη δημόσια υγεία στο ΙΚΑ της Λ. Αλεξάνδρας (πηγή: Β. Νούσης)

Embedded image permalink

Εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ ανακοινώνει 48ωρη απεργία στις 26-27 Φλεβάρη.

Embedded image permalink

Μήνυμα συμπαράστασης απο τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Embedded image permalink

Παρούσα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου.

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα και των σχολικών φυλάκων.

Embedded image permalink

Το κεντρικό πανό της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ της λεωφ. Αλεξάνδρας.

 

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υποψήφιος δήμαρχος με την Ανοιχτή Πόλη στον ΕΟΠΥΥ στην Λ. Αλεξάνδρας.

(φωτογραφίες: )

-------------------------------------

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός,  έδωσε ήδη εντολή να μπει λουκέτο σε όλα τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα έως τη Δευτέρα θα πρέπει να έχει γίνει όλη η παράδοση των υλικών που υπάρχουν σε όλα τα υποκαταστήματα και στη συνέχεια να σφραγισθούν. Στους κόλπους των γιατρών αλλά και των εργαζομένων επικρατεί έντονη αναστάτωση ενώ οι γιατροί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.

Οι απεργοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν προτίθενται να πέσουν αμαχητί καθώς αρνούνται να παραδώσουν τα κλειδιά των πολυιατρείων αλλά και τα υλικά που τους ζητήθηκαν με ειδική ειδοποίηση από τη διοίκηση του οργανισμού.  Από την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προσέφυγε στον Εισαγγελέα κατά του «αποκλεισμού των ασφαλισμένων πολιτών από την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη» (διαβάστε την καταγγελτική ανακοίνωση του ΙΣΑ).

Συνεχής ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις:

Νέες συγκεντρώσεις τη Δευτέρα 17/2

Ήδη, γιατροί και εργαζόμενοι προχώρησαν σε αποκλεισμό μονάδων εμποδίζοντας την είσοδο των επιτροπών που θα κάνουν απολογισμό για να προχωρήσει το λουκέτο - εξπρές (διαβάστε παρακάτω ενδεικτικά καλέσματα για τη Δευτέτρα 17/2). Στο ΙΚΑ της Λεωφ. Αλεξάνδρας, εργαζόμενοι  και γιατροί περιφρούρησαν την Παρασκευή το κτίριο για να εμποδίσουν τη διαδικασία «παράδοσης-παραλαβής» που θα σήμαινε το οριστικό κλείσιμο της μονάδας παροχής υπηρεσιών υγείας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της επιτροπής αγώνα ΕΟΠΥΥ Αλεξάνδρας, σήμερα "έγινε προσπάθεια να σφραγιστεί η μονάδα του ΕΟΠΥΥ Αλεξάνδρας, όπως και όλες οι υπόλοιπες. Οι μάσκες πλέον έχουν πέσει! Μετά τις χιλιάδες διαθεσιμότητες-απολύσεις γιατρών υγειονομικών και διοικητικών κλείνουν και τα υποκαταστήματα, οδηγούν την υγεία στο απόσπασμα και τους ασφαλισμένους στο θάνατο!

Ασφαλισμένε, με το λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ χάνεις για πάντα τη δωρεάν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη, τη δωρεάν συνταγογράφηση, το δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο, τα δωρεάν εμβόλια για παιδιά, ενηλίκους και ηλικιωμένους, τις δωρεάν φυσικοθεραπείες", υπογραμμίζουν οι γιατροί και καλούν σε συγκέντρωση έξω από τη μονάδα ΕΟΠΥΥ Αλεξάνδρας τη Δευτέρα 17/2, 8πμ. «Σήμερα εφαρμόζουν τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του ΙΚΑ, ενός θεσμού που για 80 χρόνια εξυπηρετούσε τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα,  που αποτελούσε το μόνο τους αποκούμπι», τόνισε μιλώντας στο left.gr ο Νίκος Μανιός,  γιατρός και συντονιστής του τμήματος Υγείας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ (διαβάστε αναλυτικά).

Επίσης, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Δάφνης/Αγίου Δημητρίου αποφάσισαν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν το κτήριο στην διοίκηση του (υπό κατάργηση) ΕΟΠΥΥ, παρότι τους το ζήτησαν να γίνει εντός της μέρας ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 17/02.  Οι γιατροί καλούν όλους τους πολίτες να τους βοηθήσουν να αντισταθούν και να αντιστρέψουμε όλοι μαζί την ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας που επιχειρεί να πετύχει η κυβέρνηση.  

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού καλεί όλους τους πολίτες να ενώσουν όλοι μαζί τις δυνάμεις τους με τους αγωνιζόμενους γιατρούς και να προσέλθουμε μαζικά στον ΕΟΠΥΥ Αγίου Δημητρίου την Δευτέρα 17/02 και ώρα 09:00.  Παρόμοιες κινήσεις γίνονται και από άλλες συνελεύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι πολίτες ας είναι σε εγρήγορση. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας!» τονίζει το ΜΚΙ Ελληνικού σε σχετικό δελτίο Τύπου.


Το Συντονιστικό Κοινωνικών Ιατρείων Φαρμακείων Αλλήλεγγύης Αττικής καλεί όλους τους πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας τόσο για τους ασφαλισμένους  όσο και για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Ανάλογα καλέσματα για περιφρούρηση, τη Δευτέρα 17/2 στις 8 το πρωί, και για τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ στην οδό Σαρανταπόρου, στο Περιστέρι - Κάλεσμα και από το τμ. Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα στο υποκατάστημα της οδού Ρούζβελτ.

Παράνομες οι εντολές άμεσου κλεισίματος των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ

Οι γιατροί μιλούν για παράνομη ενέργεια του προέδρου του ΕΟΠΥΥ να προβεί επειγόντως σε παράδοση όλου του υλικού των Μονάδων ΕΟΠΥΥ και εν συνεχεία να τις σφραγίσει και να τις κλείσει. Υπηρεσιακό έγγραφο που έφθασε σε όλες τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι το υλικό θα πρέπει να συγκεντρωθεί και να παραδοθεί άμεσα:

Οι γιατροί απέστειλαν εξώδικο στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό ενώ τονίζουν ότι σε όσους συμμετέχουν στη διαδικασία ότι : «θα είναι υπόλογοι και εγκαλούμενοι από τα συλλογικά μας όργανα έναντι των αρμοδίων αρχών».  

Ο Γιάννης Μπασκόζος, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και γιατρός του ΕΟΠΥΥ, αναφέρει σε δήλωσή του:

«Η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και τα συνεχή ψέματα του υπουργού και των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων αποκαλύπτονται αμέσως μόλις ψηφίστηκε ο απαράδεκτος νόμος για την ΠΦΥ και τον ΕΟΠΥΥ.

Από όλη τη χώρα έρχονται καταγγελίες για εντολές άμεσου κλεισίματος των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ.

Με ανάλγητο και ανεύθυνο τρόπο αφήνουν τον κόσμο χωρίς ιατροφαρμακευτική φροντίδα και πετούν το προσωπικό στο δρόμο. Η μνημονιακή επιταγή για διαθεσιμότητες, απολύσεις και καταστροφή των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ξετυλίγεται μπροστά μας. 

Η ευθύνη των 152 βουλευτών που ψήφισαν το νομοσχέδιο έκτρωμα είναι τεράστια και δεν παραγράφεται.

Υγειονομικοί και όλοι οι εργαζόμενοι ας αναπτύξουμε ένα δίκτυο προστασίας για τη δημόσια περιουσία και τις δομές υγείας.

Ο υπουργός και η κυβέρνηση είναι επικίνδυνοι. Με τους αγώνες και τη δημοκρατική έκφραση της θέλησης του λαού μας να τους διώξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

(πηγή: iatropedia.com).

2021 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)