to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:58 | 18.09.2014

Πολιτική

Αρνούνται τις κατηγορίες Γριβέας - Βάτσικα: "Θα αποδείξουμε πού πήγαν όλα τα λεφτά"

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε από τον ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη το ζεύγος Γριβέα, που κατηγορείται για την υπόθεση των "θαλασσοδανείων" του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.


Ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα ταξίδεψαν χθες το βράδυ στο Ελ. Βενιζέλος και μετά από συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές παραδόθηκαν σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος τους για την υπόθεση του ΤΤ. Οδηγήθηκαν στο γραφείο του ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη. 

Προηγουμένως οι δυο είχαν οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα εκδόσεων Ι. Αγγελή.

Ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα - μαζί με άλλα 18 άτομα - αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απάτη σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, απιστία σε βαθμό κακουργήματος και άμεση συνέργεια σε αυτήν, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ("ξέπλυμα") και άμεση συνέργεια σε αυτήν.

Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι και ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Άγγελος Φιλιππίδης, στελέχη της καθώς και επιχειρηματίες.

 

«Τα δάνεια ύψους 17 εκατ. ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διατέθηκαν για τους σκοπούς που χορηγήθηκαν και δεν κατέληξαν σε προσωπικούς λογαριασμούς μας».

Αυτό αναμένεται να ισχυριστούν ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα ενώπιον του ανακριτή, σύμφωνα με τον συνήγορό τους Γιώργο Καψή.Όπως δήλωσε, οι εντολείς του «επέστρεψαν οικειοθελώς αφού διευθέτησαν ένα κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα. Παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους, της προσφυγής δηλαδή στο δευτεροβάθμιο αγγλικό δικαστήριο. Είναι στη διάθεση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Θα δώσουν εξηγήσεις και απαντήσεις και θα αποδείξουν ότι τα επίμαχα ποσά κατέληξαν στο σκοπό για τον οποίο είχαν χορηγηθεί». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)