to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:07 | 19.11.2015

Διεθνή

Αρνείται η Κροατία να δεχτεί "επαναπροωθούμενους μετανάστες" από τη Σλοβενία

Το Ζάγκρεμπ αρνήθηκε το αίτημα της Σλοβενίας που του ζητούσε να δεχτεί στο κροατικό έδαφός 162 "οικονομικούς μετανάστες" τους οποίους ήθελε να επαναπροωθήσει πίσω στην Κροατία, απ' όπου είχαν περάσει.


"Η Σλοβενία μας ζήτησε (την Τετάρτη) να δεχτούμε 162 πρόσωπα. Αρνηθήκαμε και ενημερώσαμε τους γείτονές μας γι' αυτήν την κατάσταση", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της κροατικής αστυνομίας, ο Ντομάγκοϊ Τζιγκούμοβιτς.

Άμεση συνέπεια αυτού του γεγονότος ήταν ότι η Σερβία, που συνορεύει με την Κροατία, περιόρισε αμέσως την πρόσβαση στο έδαφός της, επιτρέποντας μόνο στους Σύρους, τους Ιρακινούς και τους Αφγανούς μετανάστες να περνούν. Όλοι οι υπόλοιποι επαναπροωθούνται στην ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τον Τζιγκούμοβιτς, σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των αξιωματούχων των χωρών που είναι αρμόδιοι για το χειρισμό της μεταναστευτικής κρίσης, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση αυτή.

"Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αυξημένος αριθμός ανθρώπων που, σύμφωνα με την υπηκοότητά τους, είναι απλώς οικονομικοί μετανάστες", σημείωσε ένας εκπρόσωπος της σλοβενικής αστυνομίας, ο Ντράγκο Μενεγκάλιγια. "Για τον λόγο αυτό, και τηρώντας τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (...) επιχειρήσαμε ανεπιτυχώς, με ανεπίσημο τρόπο, να τους στείλουμε πίσω στην Κροατία" την Τετάρτη, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του στρατού, η Σλοβενία σχεδιάζει επίσης να καλέσει εφέδρους για να βοηθήσουν την αστυνομία να ελέγξει τις μεταναστευτικές ροές. Ο Άλες Σίλα είπε ότι θα κληθούν περίπου 200 έφεδροι για να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή.

(πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)