to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:19 | 21.04.2015

πηγή: Ναυτεμπορική

Πολιτική

Αρνείται η ΕΝΠΕ μεταφορά των διαθεσίμων μέχρι να υπάρξει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Αρνούνται για την ώρα οι Περιφερειάρχες να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, μέχρις ότου υπάρξει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.


Όπως επισημαίνει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της, η αυτοδιοίκηση έχει δείξει ότι είναι πρόθυμη να συμβάλει στις εκρηκτικές ανάγκες της πατρίδας και της κοινωνίας μας.

«Είναι συνεπώς αυτονόητο ότι σε συνεργασία με την Κυβέρνηση θα εκτιμήσει το μέγεθος του προβλήματος, θα συνδράμει στον αγώνα της και θα αντιδράσει ανάλογα» σημειώνει.

Τονίζει όμως ότι είναι αντίθετη «σε μονομερείς ενέργειες που πλήττουν το κύρος και την αυτονομία της αυτοδιοίκησης όπως οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου».

«Κρίνοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος ζητεί άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας. Μέχρι να γίνει η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό οι Περιφερειάρχες δεν θα μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμα όπως ορίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» καταλήγει.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθιστά υποχρεωτική τη μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος, εντός 15νθημέρου, των ταμειακών διαθεσίμων και των κεφαλαίων των προθεσμιακών καταθέσεων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ζήτησε από τους δημάρχους «να προγραμματίσουν τις δαπάνες τους για τις επόμενες 15 ημέρες» και τα υπόλοιπα χρήματα των διαθεσίμων κονδυλίων να τα μεταφέρουν στην ΤτΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Μάρδα, ο δανεισμός δεν θα κρατήσει πάνω από δύο μήνες, ενώ εάν οι δήμαρχοι χρειαστούν περισσότερα χρήματα θα μπορούν με αίτησή τους να τα λάβουν εντός δύο ημερών.

Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα ψηφιστεί νόμος με τον οποίο το κράτος θα δεσμεύεται για την επιστροφή του συνόλου των κονδυλίων στους δήμους μετά το πέρας της δίμηνης περιόδου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)