to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αριστούχοι μπαταχτσήδες

Ας βγει σε κάποιο κανάλι ο Άδωνις Γεωργιάδης κι εκτός από τη διαγραφή των τραπεζικών δανείων της Ν.Δ. ας ζητήσει επίσης μια χαριστική ρύθμιση και για τους δύσμοιρους τους ευρωβουλευτές του κόμματος που είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν το γραφικό Στρασβούργο και να τρέχουν στα δικαστήρια της ημεδαπής για κάτι εκατοντάδες χιλιάδες ψωροευρώ που το ανάλγητο Δημόσιο τους ζητεί να πληρώσουν λες και είναι τίποτα πληβείοι


Ας βγει σε κάποιο κανάλι ο Άδωνις Γεωργιάδης κι εκτός από τη διαγραφή των τραπεζικών δανείων της Ν.Δ. ας ζητήσει επίσης μια χαριστική ρύθμιση και για τους δύσμοιρους τους ευρωβουλευτές του κόμματος που είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν το γραφικό Στρασβούργο και να τρέχουν στα δικαστήρια της ημεδαπής για κάτι εκατοντάδες χιλιάδες ψωροευρώ που το ανάλγητο Δημόσιο τους ζητεί να πληρώσουν λες και είναι τίποτα πληβείοι.

Δεν έχει σύνορα, βλέπεις, η αριστεία τους στο τζάμπα και το δανεικά κι αγύριστα και ήρθε χθες το Ευρωκοινοβούλιο και, σε ψηφοφορία με ανάταση χειρός, ενέκρινε την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κύρτσου που διαβιβάστηκε στις 28.3.2018 από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο όταν ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας FreeSunday Εκδοτική Α.Ε. στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, αλλά η πλειονότητα των ΜΜΕ επιμένει να τις περνά στα ψιλά της επικαιρότητας, ο Γ. Κύρτσος οφείλει στο Ελληνικό Δημόσιο κάτι παραπάνω από 600.000 ευρώ για την εποχή που οι free press εφημερίδες του απορροφούσαν τη μερίδα του λέοντος από την κρατική διαφήμιση προς τον Τύπο. Με λίγα λόγια, ο νυν ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ - όπως κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί στοιχεία - έβαζε εκείνη την εποχή στα ταμεία της επιχείρησής του περί τα 6.000.000 ευρώ υπό την μορφή διαφήμισης από κρατικούς φορείς, δεν πλήρωνε ούτε τα ελάχιστα που όφειλε να επιστρέψει στο τόσο γενναιόδωρο Δημόσιο με την μορφή φόρων. Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με τον ιδανικό τζαμπατζή που, όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει τον χειμαζόμενο από την κρίση Τύπο, βρήκε διέξοδο στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, που ξέρει να αναγνωρίζει και να επιβραβεύει τους κρατικοδίαιτους “άριστους” της ελεύθερης αγοράς.

Σχολή έχουν δημιουργήσει πλέον οι μπαταχτσήδες της Πειραιώς, καθώς από την κορυφή ώς τη βάση της πυραμίδας δεν το έχουν και τόσο με την αποπληρωμή των οφειλών τους. Είτε πρόκειται για τα δάνεια του κόμματος είτε πρόκειται για τα δάνεια του αρχηγού είτε πρόκειται για τα φέσια στελεχών, δύσκολα τους βρίσκεις να βάζουν το χέρι στην τσέπη. Και το χειρότερο όλων; Έχουν το θράσος να μιλάνε κιόλας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)