to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:59 | 06.06.2014

Κοινωνία

Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας: Χαμένοι οι μαθητές από τη συγχώνευση δύο δημοτικών σχολείων

Ανακοίνωση για τη συγχώνευση του 18ου και του 3ου δημοτικού σχολείου Γλυφάδας από την Αριστερή Πρωτοβουλίσ Γλυφάδας


Ένα ακόμα επεισόδιο του περίφημου Success Story υλοποιεί η συγκυβέρνηση. Πιστή στις μνημονιακές δεσμεύσεις της, υπηρετώντας την πολιτική διάλυσης του δημοσίου συστήματος παιδείας συνεχίζει να κλείνει σχολεία μέσω των συγχωνεύσεων. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καταργούνται, συγχωνεύονται και υποβιβάζονται εκαντοντάδες δημοτικά και νηπιαγωγεία με αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά να στοιβάζονται σε υπεράριθμα τμήματα ενώ καταργούνται πάνω από 600 θέσεις εργασίας.

Στην περιοχή μας συγχωνεύονται το 18ο με το 3ο δημοτικό σχολείο. Συγχωνεύονται την ίδια στιγμή που το σύνολο των μαθητών υπερβαίνει τα 360 παιδιά. Την στιγμή που είναι ήδη εκ του πρακτέου γνωστό ότι ο χώρος δεν είναι κατάλληλος για να στεγάσει τόσους μαθητές. Συγχωνεύονται την στιγμή που εκκρεμεί η επισκευή και παράδοση του κτιρίου του 18ου Δ.Σ. στην Σοφίας Βέμπο, επισκευή και παράδοση που έχει επανειλημμένα δεσμευτεί ο Δήμος Γλυφάδας ότι θα κάνει. Εκεί δηλαδή που στεγαζόταν πριν την απόφαση «προσωρινής» συστέγασής του με το 3ο Δ.Σ το 18ο Δ.Σ. Αντί για αυτό το 18ο Δ.Σ. κλείνει.

Η συνεχής υλοποίηση της πολιτικής των περικοπών εκτός των άλλων και στην δημόσια εκπαίδευση, υλοποιεί την κατεύθυνση για φθηνό πειθαρχημένο σχολείο της αγοράς, με χαμένους πρώτα και κύρια τους μαθητές. Οι συνέπειες στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης είναι δραματικές. Από τις συνθήκες μεταφοράς και παρακολούθησης μέχρι το ίδιο το πρόγραμμα που αντικαθιστά την παροχή γνώσης με παροχή πληροφοριών και δεξιοτήτων. Είναι χαμένοι όμως και οι γονείς που βλέπουν διαρκώς να χρειάζεται να βάλουν όλο και ποιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την «δωρεάν» παιδεία της εποχής των μνημονίων. Χαμένοι βέβαια και οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί που βλέπουν διαρκώς το μέλλον τους όλο και ποιο αβέβαιο.

Έχουν ευθύνη όλες εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που και στον Δήμο μας, που νομιμοποίησαν με τις «προτάσεις» τους την αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Είναι φανερό πως το υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσουν αυτήν την πολιτική που εφαρμόζουν με ιδιαίτερη σπουδή τα τελευταία χρόνια. Κυβέρνηση, Ε.Ε και ΔΝΤ χτυπούν ανελέητα τις κατακτήσεις και τις κοινωνικές υποδομές (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πρόνοια κλπ). Θέλουν ένα σχολείο χρεοκοπημένο, διαλυμένο, φτηνό και ευέλικτο, που δε θα εξασφαλίζει ούτε τους στοιχειώδεις όρους για την αξιοπρεπή μόρφωση των παιδιών.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να διαλύσουν το δημόσιο σχολείο.

Εκπαιδευτικοί. εργαζόμενοι, γονείς και κάτοικοι πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στην πολιτική Κυβέρνησης ΕΕ και ΔΝΤ που οδηγεί τα σχολεία αλλά και τις οικογένειές μας στην χρεοκοπία.

· Να ανακληθεί τώρα η απόφαση για συγχώνευση του 18ο με το 3ο δημοτικό σχολείο.

· Να παραδοθεί άμεσα ο χώρος του 18ο στην Σοφίας Βέμπο.

· Να δεσμευτεί άμεσα ο Δήμος και η περιφέρεια ότι δεν θα υλοποιήσει την απόφαση για συγχώνευση.

· Όλοι μαζί εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, γονείς κάτοικοι θα τους σταματήσουμε.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)