to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:06 | 17.02.2022

Πολιτική

Αριστεία στην αναλγησία: Έκοψαν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε χιλιάδες δικαιούχους

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας κατέθεσε η Θεανώ Φωτίου, αναπλ. Τομεάρχης Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με θέμα: «Έκοψαν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε χιλιάδες δικαιούχους εξαιτίας λαθών της κυβέρνησης τώρα που η ακρίβεια τους οδηγεί σε νέα ανθρωπιστική κρίση»


Η βουλεύτρια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνει:

-          Στις 14 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση μπλόκαρε χιλιάδες αιτήσεις δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για να τους κάνει επανέλεγχο, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία αντιμετώπισης απάτης.

-          Όμως ήταν σε γνώση του Υπουργείου ότι δεν υπήρχε καμία απάτη εκ μέρους των δικαιούχων. Είχε γίνει λάθος στην ψηφιακή διασταύρωση του επιδόματος παιδιού που είχαν πάρει κάποιοι δικαιούχοι.

-          Δηλαδή, από λάθος του πληροφοριακού συστήματος της ΗΔΙΚΑ, δεν αντλήθηκαν τα σωστά ποσά του επιδόματος παιδιού που είχαν εισπράξει κάποιες χιλιάδες δικαιούχοι.

-          Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από τη θεσμοθέτηση του ΚΕΑ (νυν ΕΕΕ), διότι έχουν αφήσει την ΗΔΙΚΑ να καταρρέει, παρά τα εγκώμια για το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπου πλέον ανήκει.

-          Και αντί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να μεριμνήσει ώστε να διορθωθεί άμεσα το πρόβλημα για όλους τους δικαιούχους στους οποίους έγινε το λάθος εν γνώσει της ΗΔΙΚΑ, διέκοψε τη χορήγηση του επιδόματός τους.

-          Τους ζητείται δε να προσκομίσουν στα Κέντρα Κοινότητας, έως το τέλος Μαρτίου, αποδεικτικά είσπραξης του ποσού που έχουν πάρει ως επίδομα παιδιού για να ξεκινήσει, ενδεχομένως, από τον Απρίλιο η χορήγηση του επιδόματος.

-          Έτσι τους αφήνουν επί 2 μήνες τουλάχιστον χωρίς ούτε ένα ευρώ, τη στιγμή που η κυβέρνηση εξαγγέλλει έκτακτη ενίσχυση το Πάσχα για τους ευάλωτους.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Θα δώσει εντολή να συνεχιστεί η καταβολή του ΕΕΕ στους χιλιάδες δικαιούχους που αδίκως, από λάθος της διοίκησης, τους το στερεί σήμερα;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)