to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:01 | 06.05.2019

Αυτοδιοίκηση

Άρης Βασιλόπουλος: Για τη συνέχιση του πετυχημένου έργου στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, το Left.gr συνεχίζει τη σειρά συνεντεύξεων με υποψηφίους δημάρχους που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπαίνουν στη μάχη αυτή με συγκεκριμένες προτεραιότητες για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. Στην κάμερα του Άγγελου Καλοδούκα μιλάει ο Άρης Βασιλόπουλος, δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος με τη Δύναμη Πολιτών στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας


Συνέντευξη-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

Παρακολουθήστε εδώ, όλες τις συνεντεύξεις του Left.gr στο πλαίσιο της συζήτησης για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Άρης Βασιλόπουλος ανέφερε:

Πριν από 5 χρόνια μία παρέα ανθρώπων, κυρίως νέων, προερχόμενων από τα κινήματα και τη ριζοσπαστική Αριστερά με επικεφαλής τον Άρη Βασιλόπουλο, τόλμησαν και διεκδίκησαν να αναλάβουν την ευθύνη διοίκησης και αναμόρφωσης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Με όνειρα, ελπίδες, ριζοσπαστισμό, διάθεση για ρήξεις με κατεστημένες λογικές και συμφέροντα που κρατούσαν την πόλη πίσω. Ο λαός της πόλης τους έδωσε την ευκαιρία να προχωρήσουν, όχι επειδή τους γνώριζε ή επειδή ήταν οι πιο έμπειροι να δώσουν λύσεις σε ζητήματα τεχνοκρατικής διαχείρισης. Αναγνώρισε όμως σε αυτούς τη διαφορετικότητα, την εντιμότητα, την κοινωνική ευαισθησία, μα κυρίως την ανεξαρτησία τους από κάθε λογής οικονομικά συμφέροντα που διαπλέκονταν με το Δήμο και λειτουργούσαν εις βάρος του κοινού καλού.

Σήμερα, το αναμφισβήτητο έργο (σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής αλλά και  υποδομών-έργων ανάπτυξης με σεβασμό στον πολίτη & το περιβάλλον) που έχει γίνει στην πόλη είναι το ένα μεγάλο όπλο της Δημοτικής Αρχής στην δύσκολη εκλογική μάχη της 26ης Μαϊου.

Το άλλο, ακόμα ισχυρότερο απ’ ότι δείχνουν οι αντιδράσεις των  πολιτών όλο αυτό το διάστημα, είναι το “ηθικό πλεονέκτημα” της Δύναμης Πολιτών, που έχει να κάνει με την σοβαρή, έντιμη & αποτελεσματική διαχείριση η οποία οδήγησε το Δήμο από το έλλειμμα του 1 (ενός) εκατομμυρίου ευρώ και τον κίνδυνο υπαγωγής του σε μνημόνιο από το παρατηρητήριο των ΟΤΑ του 2014 -αποτέλεσμα της εγκληματικής κακοδιαχείρισης ετών-, στα σημερινά ταμειακά διαθέσιμα των 7,5 εκατ. ευρώ.

Άλλος όμως ένας σημαντικός παράγοντας στη μάχη της διεκδίκησης εκ νέου της εκλογικής νίκης για τη συνέχιση του πετυχημένου έργου, είναι το γεγονός ότι η Δύναμη Πολιτών είναι ο μοναδικός -εν τη πράξει- φορέας των ιδεών του προοδευτικού χώρου ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, την ακροδεξιά και τον συντηρητισμό. Απέναντι σε ένα μέτωπο σκοτεινών συμφερόντων αλλά και αναχρονιστικών αντιλήψεων για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που στη φαρέτρα του περίοπτη θέση έχει η συνεχής αξιοποίηση των fake news.

Σε μια σκληρή μάχη, που έχει ως διακύβευμα, όχι μόνο την Ποιότητα Ζωής των Πολιτών, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία, χαρακτηριστικά είναι τα κεντρικά συνθήματα της παράταξης:

-Έχουμε την Εμπειρία και το Όραμα

Δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε

-Εξαρτημένοι ΜΟΝΟ από τα συμφέροντα των δημοτών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)