to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:31 | 24.06.2021

Πολιτική

Αρχίζει σήμερα το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Με φυσική παρουσία και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα η εναρκτήρια εκδήλωση του Συνεδρίου στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου, όπου θα γίνει και η κεντρική ομιλία του γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα - Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αύριο Παρασκευή και θα ολοκλη-ρωθούν την Κυριακή 27/6, στην έδρα του κόμματος στον Περισσό


Ξκινά σήμερα Πέμπτη 24 Ιούνη το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου, στις 7.30 μ.μ., και θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις.

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα, στην εναρκτήρια εκδήλωση του 21ου Συνεδρίου, σήμερα, Πέμπτη θα μεταδοθεί ζωντανά από το Κανάλι της Βουλής, καθώς και διαδικτυακά από το site ertnews. Επίσης, η ομιλία και το διεθνιστικό μουσικό πολυθέαμα θα μεταδοθούν ζωντανά από το portal «902.gr».

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν αύριο Παρασκευή 25 Ιούνη, στις 9 π.μ., στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 27 Ιούνη. Τα θέματα του Συνεδρίου, με βάση το Καταστατικό του Κόμματος, είναι τα εξής:

α) Ο απολογισμός δράσης της ΚΕ και όλου του Κόμματος από το 20ό προς το 21ο Συνέδριο, οι βασικές εκτιμήσεις για τις διεθνείς και εγχώριες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις της περιόδου, η κατάσταση του εργατικού - λαϊκού κινήματος και τα καθήκοντα του Κόμματος έως το 22ο Συνέδριο.

β) Η εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και νέας Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Το μεγάλο αυτό γεγονός για το Κόμμα και την εργατική τάξη αποτελεί την κορύφωση μιας πλούσιας εσωοργανωτικής διαδικασίας, που ξεκίνησε με τη δημοσίευση των Θέσεων της ΚΕ και τη διακίνησή τους σε δεκάδες χιλιάδες φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Μέσα σε συνθήκες μάχης και οργάνωσης αγώνων, παίρνοντας όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα, οι Οργανώσεις του Κόμματος ολοκλήρωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο την προσυνεδριακή διαδικασία και πλέον όλα είναι έτοιμα για το Συνέδριο.

Χαιρετιστήρια μηνύματα προς το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ έχουν αποστείλει 100 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο. 

Από την έκθεση αφίσας στο αίθριο του Περισσού

«Ποτάμι ο κόσμος και δεν γυρνάει»

Το πολιτιστικό πρόγραμμα της σημερινής εκδήλωσης περιλαμβάνει οπτικοποιημένη συναυλία με τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου, συνοδευόμενα από βίντεο και κατασκευές. Ο τίτλος της, «Ποτάμι ο κόσμος και δεν γυρνάει», είναι δανεισμένος από «Το τραγούδι του Μολδάβα» των Μπέρτολτ Μπρεχτ - Κουρτ Βάιλ και εκφράζει την αλήθεια ότι ο κόσμος, παρά τις καμπές και τα εμπόδια, με κινήσεις εσωτερικές που κάποτε φτάνουν να γίνουν ορμητικές, προχωρά μπροστά. Το σενάριο της συναυλίας διατρέχει τον στίχο «Η πιο μαύρη νύχτα θα φέρει το φως». Παρακολουθώντας τη βασανισμένη από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, την ιμπεριαλιστική βία, τον πόλεμο και την καταστολή, ζωή των σύγχρονων προλετάριων, αλλά και την αντίσταση με τους αγώνες τους, οδηγεί κλιμακωτά στις σοσιαλιστικές επαναστάσεις, σ' αυτές που έγιναν και σ' εκείνες που θα 'ρθουν.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι μαζικών φορέων, εργατικών συνδικάτων, του γυναικείου κινήματος, άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Επιστήμης. Επίσης έχουν προσκληθεί το προεδρείο της Βουλής και οι δήμαρχοι Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Γαλατσίου.

Θα ερμηνεύσουν (με αλφαβητική σειρά): Ρίτα Αντωνοπούλου, Παρασκευάς Θεοδωράκης, Πολυξένη Καράκογλου, Ροδάνθη Κασκαφέτου, Μαριλίζα Λούντζη, Στέλιος Μαγαλιός, Νατάσα Μουσάδη, Νατάσα Μποφίλιου, Κώστας Τριανταφυλλίδης και Θανάσης Χουλιαράς.

Θα παίξουν οι μουσικοί: Βασίλης Βασιλάτος (κρουστά), Χρήστος Γκόντζος (βιόλα), Τάσος Γουσέτης (βιολί), Γιώργος Θεοφάνους (ηλεκτρική κιθάρα), Γιώργος Κατσίκας (ντραμς), Δημήτρης Κουφαλάκος (φαγκότο), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Περικλής Μαλακατές (ηλεκτρικό μπάσο), Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), Μάριος - Ιβάν Παπούλιας (βιολί), Φίλιππος Παχνιστής (πιάνο), Βασίλης Ραψανιώτης (βιολί), Ελλη Φιλίππου (βιολοντσέλο).

Ενορχήστρωση: Φίλιππος Παχνιστής.

Στο τραγούδι «Γαμμαγραφία» η ενορχήστρωση έγινε με την πρωτότυπη αρχική παρτιτούρα του Θάνου Μικρούτσικου.

Ακούγεται η φωνή της μικρής Μυρτώς Ακτύπη.

Το βίντεο δημιούργησαν οι Αρης Γαληνός, Γιάννης Κλεφτογιάννης, Σέργιος Κολισίκας, Κώστας Σταματόπουλος και το animation o Νίκος Ραδαίος.

Συντονισμός - επιμέλεια βίντεο: Κώστας Σταματόπουλος.

Σενάριο - καλλιτεχνική επιμέλεια: Θαλασσιά Αντωνοπούλου.

Θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό, όπως γίνεται άλλωστε και σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις του Κόμματος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)