to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:50 | 15.04.2016

Αθλητισμός

Αρχίζει το Κύπελλο: Κεκλεισμένων των θυρών οι ημιτελικοί, με μαθητές στις εξέδρες ο τελικός

Το υφυπουργείο ενημέρωσε επισήμως την ΕΠΟ για την επανέναρξη του Κυπέλλου. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν χωρίς κόσμο και ο τελικός με μαθητές, σύμφωνα με την οριστική απόφαση του Στ. Κοντονή


Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, υπέγραψε σήμερα, Παρασκευή, την απόφαση επανέναρξης του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, σε συνέχεια της συμφωνίας που επιτεύχθηκε την προηγούμενη Τρίτη με τη ΦΙΦΑ, την ΟΥΕΦΑ και την ΕΠΟ.

Βάσει της απόφασης αυτής, που έπρεπε να κοινοποιηθεί ως απόψε τα μεσάνυχτα στη ΦΙΦΑ, η ΕΠΟ αποφεύγει την αποβολή της από τις διεθνείς ομοσπονδίες και παράλληλα η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην προσπάθειά αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του ποδοσφαίρου, γεγονός που συνιστά χρόνιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Σταύρου Κοντονή, οι εναπομείναντες αγώνες του Κυπέλλου θα διεξαχθούν σε ημερομηνίες που θα αποφασίσει η ΕΠΟ. Ωστόσο, οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών και ο τελικός με την παρουσία μαθητών χωρίς την έκδοση εισιτηρίων.

 

Οι ημερομηνίες των αγώνων:

Το πρώτο ματς της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο θα διεξαχθεί στις 20 Απριλίου, ο επαναληπτικός στο Περιστέρι μια εβδομάδα αργότερα, την Μεγάλη Τρίτη (26/4), ενώ η ρεβάνς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (3-0 το πρώτο ματς υπέρ των Πειραιωτών, όπως κατακυρώθηκε, μετά τα επεισόδια στην Τούμπα) προγραμματίστηκε για την Μεγάλη Τετάρτη (27/4). 

Ο τελικός του Κυπέλλου θα λάβει χώρα στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο, 7 Μαΐου. Υπενθυμίζεται πως οι τρεις ημιτελικοί θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών (μετά από απόφαση Κοντονή), ενώ στο τελευταίο ραντεβού που θα κρίνει τον Κυπέλλουχο θα υπάρχουν μόνο μαθητές στις εξέδρες. 

Αναλυτικά οι ημερομηνίες:

20/04/2016 ΑΕΚ-Ατρόμητος (19:00) 

26/04/2016 Ατρόμητος-ΑΕΚ 

27/04/2016 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 

07/05/2016 Τελικός

Η ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ:

Η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η κοινωνία έχει δώσει την εντολή να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, η κακοδιαχείριση, η ασυδοσία και οι παθογένειες που οδήγησαν στην ανυποληψία και εξέθρεψαν την ανεξέλεγκτη βία στους αγωνιστικούς χώρους.

  Οι πρόσφατες παρεμβάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στα ζητήματα της αντιμετώπισης της βίας και του ντόπινγκ, αποτελούν την αυτονόητη εφαρμογή της λαϊκής κυριαρχίας και της νομοθετικής λειτουργίας της Ελληνικής Δημοκρατίας κι έχουν έναν ξεκάθαρο στόχο, τη συντριβή του συστήματος της ανομίας και της διαφθοράς του ελληνικού αθλητισμού.  Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο) οφείλει να είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις διεθνείς προδιαγραφές που οι ίδιες, η OYEFA και η ΦΙΦΑ προσδιορίζουν για τις ομοσπονδίες - μέλη τους. Οφείλει να μην παρερμηνεύει σκόπιμα  τις έννοιες της αυτοτέλειας και της δημοκρατικής νομιμότητας.

Η πρόσφατη συμφωνία στο χώρο του ποδοσφαίρου, στην οποία πρωτοστάτησαν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής συνιστά ένα θετικό άλμα για όλο το αθλητικό φάσμα της χώρας μας. 

Η προσπάθεια όμως για την αναγέννηση του αθλητικού κινήματος δεν θα είναι ένας απλός περίπατος. Αθλητές, παράγοντες, προπονητές και φίλαθλοι οφείλουν να συνειδητοποιήσουν πως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η διαφθορά.

Οφείλουν να ορθώνουν καθημερινά το ανάστημά τους και να καταγγέλλουν τις ανομίες, οφείλουν να στηρίξουν την προσπάθεια για εκδημοκρατισμό του ελληνικού αθλητισμού που η σημερινή κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)