to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:37 | 02.03.2021

Πολιτική

Αργοπορημένη ενίσχυση του ΕΣΥ που δεν αντέχει

Σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρουσίασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το «έμφραγμα» στα νοσοκομεία της Αττικής με τις εφεδρείες των ΜΕΘ να εξαντλούνται αυθημερόν. ΣΥΡΙΖΑ: Ανήμερα των ανακοινώσεων Τσίπρα για το νέο ΕΣΥ και με πληρότητα 100% στις ΜΕΘ θυμήθηκε ο κ. Μητσοτάκης την ανάγκη ενίσχυσής του


Έτσι κατόπιν εορτής και ενώ για το τρίτο και πιο σφοδρό κύμα του κορωνοϊού είχαν προειδοποιήσει εδώ και πολλές εβδομάδες όλοι οι επιστήμονες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι επιτελείς του αποφάσισαν την, δήθεν, ενίσχυση του ΕΣΥ με μέτρα «ασπιρίνες» και στην ουσία με τον αποκλεισμό όλων των μη covid ασθενών από τις κοινές κλίνες και τις ΜΕΘ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όσον αφορά στη δήθεν ενίσχυση του ΕΣΥ, αναμένεται η ανάπτυξη 70 κλινών ΜΕΘ με στόχο να φτάσουν τις 340 και με τη διακοπή της διακομιδής ασθενών με κορωνοϊό από άλλους νομούς στην Αττική.

Στο σχέδιο εντάσσεται και η μετατροπή του νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ σε αποκλειστικά για non Covid περιστατικά προκειμένου να αδειάσουν κλίνες στα άλλα νοσοκομεία.
Παράλληλα τώρα αποφάσισαν να αναπτύξουν επιπλέον κλίνες σε Χαλκίδα, Κόρινθο και Λιβαδειά.

Την Τετάρτη αναμένεται να συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα με τα μηνύματα να είναι απογοητευτικά αφού το ιικό φορτίο στα λύματα δεν πέφτει και οι εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού παραμένουν πολλές και πολύ ισχυρές.

Επί της ουσίας τα μέτρα του lockdown δεν έχουν αποδώσει γεγονός που προβληματίζει τους επιστήμονες οι οποίοι ζητούν την επανεξέταση του μείγματος των μέτρων.

Στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού χωρίς να γίνει μέχρι στιγμής γνωστό προς ποια κατεύθυνση.

ΣΥΡΙΖΑ: Ανήμερα των ανακοινώσεων Τσίπρα για το νέο ΕΣΥ και με πληρότητα 100% στις ΜΕΘ θυμήθηκε ο κ. Μητσοτάκης την ανάγκη ενίσχυσής του

Η πληρότητα στις ΜΕΘ στην Αττική αγγίζει το 100%, το ΕΣΥ έχει γίνει σύστημα μίας νόσου με εκατοντάδες ακυρώσεις χειρουργείων, το λοκντάουν 4 μηνών έχει αποτύχει πλήρως και ο κ. Μητσοτάκης συσκέπτεται.
Ούτε λόγος για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, παρά την ασφυξία στις ΜΕΘ. Ούτε λόγος για συνταγογράφηση των τεστ, για μέτρα για τα ΜΜΜ και τους μεγάλους εργασιακούς χώρους.


Ένα χρόνο μετά το πρώτο κρούσμα και εντελώς συμπτωματικά την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ανακοινώνει την πρότασή του για το νέο ΕΣΥ, ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε να προαναγγείλει υποσχέσεις για μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ.
Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης είναι κατώτερος των περιστάσεων και αντιμετωπίζει την πανδημία μόνο με όρους επικοινωνίας και προπαγάνδας.​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)