to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αργεντινή: Τα νέα μέτρα του Μάκρι οδηγούν σε επιδείνωση της φτώχειας

Στο τέλος των κυβερνήσεων των Kirchner, η φτώχεια στην Αργεντινή έπληττε μέχρι 11,6 εκατομμύρια ανθρώπους αλλά οι αποφάσεις του Μάκρι κατάφεραν να αυξήσουν τον αριθμό αυτόν και να πλήτει μέχρι και 13 εκατομμύρια ανθρώπους. Την ίδια ώρα, 2,35 εκατομμύρια βρίσκονται στην κατάσταση της ένδειας.


Αύξηση στο ποσοστό της φτώχειας στην Αργεντινή μετά την ανάληψη της Προεδρίας από τον Μαουρίσιο Μάκρι καταγράφει έρευνα που δημοσιεύει το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Αργεντινής. Από το Νοέμβριο οι απολύσεις και οι περικοπές στις οποίες έχει προχωρήσει ο Μάκρι είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που πλήττονται από την φτώχεια.

 

Στο τέλος των κυβερνήσεων των Kirchner, η φτώχεια στην Αργεντινή έπληττε μέχρι 11,6  εκατομμύρια ανθρώπους αλλά οι αποφάσεις του Μάκρι κατάφεραν να αυξήσουν τον αριθμό αυτόν και να πλήτει μέχρι και 13 εκατομμύρια ανθρώπους. Την ίδια ώρα, 2,35 εκατομμύρια βρίσκονται στην κατάσταση της ένδειας.

Μία αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου κατά 300%, άλλη στο νερό κατά 375% (ο μέσος λογαριασμός είναι 32 δολάρια, τώρα θα ανεβαίνει μέχρι και 95 δολάρια κάθε μήνα), τα εισιτήρια για τα λεωφορεία που κόστιζαν 3,5 δολάρια, τώρα θα κοστίζουν 6 δολάρια και για τον προαστιακό από 2 δολάρια σε 4 δολάρια... Επιπλέον, αφείρεσε κάποιους νόμους που κατέβαζαν την τιμή σε ορισμένα προϊόντα, όπως φαγητά, ποτήρια και κάποια φάρμακα (που κοστίζουν 150% περισσότερο).

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου, οι καθηγητές πραγματοποίησαν απεργία με αίτημα την εκπλήρωση της συμφωνίας για αύξηση των μισθών τους κατά 32% καθώα και για να μην κλείσουν την υπόθεση του καθηγητή χημείας Κάρλος Φουεντάλμπα.

Ο συγκεκριμένος καθηγητής σκοτώθηκε σε μία πορεία το 2007, στο Neuquén και έχουν φυλακίσει μόνο τον διοικητή της αστυνομίας, José Darío Poblete. Σήμερα, οι συνάδελφοί του δεν έχουν σταματήσει και ζητούν την ανάληψη των πολιτικών ευθυνών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)