to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:58 | 20.07.2018

Διεθνή

Αργεντινή: Πρόστιμο σε συνδικάτο επειδή... απεργούσε!

Πρόστιμο άνευ προηγουμένου, ύψους 29 εκατομμυρίων δολαρίων, επέβαλε το υπουργείο Εργασίας της Αργεντινής σε ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα, το οποίο με τις κινητοποίησεις του παρέλυσε τη χώρα στις 25 Ιουνίου.


Το υπουργείο υποστηρίζει ότι το συνδικάτο οδικών μεταφορών ευθύνεται επειδή συνέχισε τις απεργιακές κινητοποιήσεις του στα τέλη του 2017, την ώρα που οι εργοδοτικές ενώσεις και τα άλλα συνδικάτα διαπραγματεύονταν στο πλαίσιο μιας "υποχρεωτικής διαδικασίας συμφιλίωσης". Ο νόμος προβλέπει ότι στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αναστέλλονται οι απεργίες.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 4.430 πέσο για το καθένα από τα 182.797 μέλη του συνδικάτου, δηλαδή συνολικά 810 εκατομμύρια πέσο – ποσό που αντιστοιχεί σε 29 εκατομμύρια δολάρια.

Το συνδικάτο από την πλευρά του κατήγγειλε ότι πρόκειται για "πολιτική δίωξη". Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Πάμπλο Μογιάνο, προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, διευκρινίζοντας ότι θεωρεί πως πρόκειται για απόπειρα "εκφοβισμού εκ μέρους της κυβέρνησης" και ότι το συνδικάτο δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει αυτό το πρόστιμο.

"Αν πρέπει να πληρώσουμε αυτό το πρόστιμο, το ασφαλιστικό ταμείο μας θα πτωχεύσει. Και τότε θα συνοδεύσω τους ασθενείς στην πόρτα του υπουργείου για να τους αναλάβει αυτό", προειδοποίησε εξάλλου ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Οδηγών Ούγκο Μογιάνο, εκφράζοντας έντονες ανησυχίες για την επιβίωση του ταμείου που καλύπτει περίπου 800.000 ανθρώπους.

Οι επαγγελματίες οδηγοί συμμετέχουν σήμερα σε μια διαδήλωση ενάντια στη συμφωνία στην οποία κατέληξε τον περασμένο μήνα η Αργεντινή με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)