to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:28 | 01.05.2012

Πολιτική

Αργά θυμήθηκε ο Βενιζέλος τη δημοκρατική και συνταγματική νομιμότητα

Προεκλογικά πυροτεχνήματα Βενιζέλου για συνταγματική αναθεώρηση, ενώ έχει συμφωνήσει για τη συνταγματική κατοχύρωση της προτεραιότητας αποπληρωμής των δανειστών.


Σε μια προσπάθεια να παραστήσει τον υπέρμαχο της συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προανήγγειλε τις προθέσεις της παράταξής του για ολική αναθεώρηση του Συντάγματος, διαδικασία της οποίας η πρώτη φάση - όπως είπε - μπορεί να ολοκληρωθεί από την επόμενη Βουλή, παρουσιάζοντας προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματός του για το κράτος και το πολιτικό σύστημα.

Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε, μεταξύ άλλων, και αλλαγές στον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το εκλογικό σώμα και να έχει ο Πρόεδρος να έχει νέου τύπου ρυθμιστικές αρμοδιότητες και εισηγήθηκε την κατάργηση της κάθετης οργάνωσης των υπουργείων και περιορισμό του αριθμού των υφυπουργών, που δεν θα ξεπερνούν τους δέκα. Επίσης, πρότεινε μείωση του ορίου ηλικίας του εκλέγεσθαι, κατάργηση του σταυρού προτίμησης και προσαρμογή των εκλογικών περιφερειών προς το διοικητικό σύστημα της χώρας, όπως και επανεξέταση του θεσμού των βουλευτών Επικρατείας. Αναφέρθηκε επίσης σε ρυθμίσεις για ριζική αλλαγή της φυσιογνωμίας των κομμάτων και δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

Ο πρωτεργάτης του νόμου "περί ευθύνης υπουργών", προσπάθησε με προεκλογικά πυροτεχνήματα να εμφανιστεί ως ο θιασώτης της πολιτικής νομιμότητας, προτείνοντας ριζική αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, αλλαγές στις Εξεταστικές Επιτροπές, στις οποίες θα συμμετέχουν δικαστικοί, και να μην υπάρχει καμία ειδική παραγραφή και καμία ειδική μεταχείριση για τους υπουργούς. Ειδικότερα δε για τις περιπτώσεις ξεπλύματος "μαύρου" χρήματος πρότεινε η ευθύνη να υπάρχει εσαεί. Μια θέση που καθόλου τυχαία δεν είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι συγκεκριμένες εξαγγελίες προσπαθούν να διασκεδάσουν τη δυσαρέσκεια και την οργή των πολιτών, που κορυφώνονται τις τελευταίες εβδομάδες με τη γνωστή δημοσιότητα για τα έργα και τις ημέρες του Άκη Τσοχατζόπουλου που παραπέμπεται με αυτήν την κατηγορία.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ασκεί δριμεία κριτική στον κ. Βενιζέλος και στην παράταξή του "που τα τελευταία χρόνια έχει τεράστια ευθύνη γιατί απογύμνωσε τη δημοκρατία, δημιούργησε ένα κράτος καταστολής και αυταρχισμού, σε σύγκρουση με την κοινωνία".

Στην ανακοίνωση αναφέρονται επίσης τα εξής: "Το σημερινό σάπιο πολιτικό σύστημα είναι το θεσμικό αποτέλεσμα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., που επί 38 χρόνια κυβέρνησαν τη χώρα και το έκαναν εκτροφείο διαπλοκής, διαφθοράς και αδικίας, υπηρετώντας τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών. Αυτοί που έχουν σαν ευαγγέλιο το μνημόνιο και οδηγούν στην κοινωνική καταστροφή, που έχουν συμφωνήσει για τη συνταγματική κατοχύρωση της προτεραιότητας αποπληρωμής των δανειστών, το μόνο που θα κάνουν είναι να συστήσουν ένα ακόμα πιο συγκεντρωτικό, αυταρχικό και άδειο από δημοκρατία κράτος και πολιτικό σύστημα. Όλα τα άλλα είναι προεκλογικά πυροτεχνήματα".


Αυτός είναι ο κ. Βενιζέλος.
Αυτός που έφτιαξε τον νόμο "περί ευθύνης υπουργών" χάρη στον οποίο παραγράφονται όλα τα αδικήματα πολιτικών προσώπων και δεν έχει καταδικαστεί κανείς για τη Siemens, το ΄Βατοπαίδι και τις μίζες στους εξοπλισμούς!
Αυτός που χάρη σε δικό του νόμο λειτουργούν όλα ιδιωτικά κανάλια ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ!
Αυτός που έχει χαρίσει εκατομμύρια ευρώ σε ΠΑΕ, για να έχει εκλογικό στρατό οπαδών!
Αυτός που έθαψε την Ελευθεροτυπία και προσπάθησε να σώσει τον Λαυρεντιάδη από το σκάνδαλο της PROTON Bank!
Αυτός που έχει δεχτεί να παραλάβει τα υποβρύχια που γέρνουν και να προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημία στα κρατικά ταμεία!
Αυτός που υπόσχεται πως δεν θα μπει φόρος μέσω της ΔΕΗ και μετά από λίγο καιρό βάζει το χαράτσι!
Αυτός που μεσολαβεί για να τη γλιτώσουν 400 επιφανείς και πλούσιοι Θεσσαλονικείς που κατηγορούνταν για κακούργημα για πλαστογραφείες και τελικά δεν δικάστηκαν ποτέ!
Αυτός που επιμένει να αποχαρακτηρίζει "φωτογραφικά" κτήρια διατηρητέα για να τα παραδώσει ως φιλέτα στους εργολάβους!
Αυτός που υποσχόταν από τη Βουλή πως δεν πρόκειται να κουρευτούν τα ομόλογα των ιδιωτών και σε λίγες μέρες αποδείχτηκε πως δεν τόλμησε καν να το θέσει στην Τρόικα και ο κόσμος έχασε ακόμη και τις αποταμιεύσεις και τις αποζημιώσεις των απολύσεών του!
 
 
 
Αυτά που δεν μας λένε τα κανάλια και οι εφημερίδες που προσπαθούν να φτιασιδώσουν το προφίλ του... Συνταγματολόγου που παραβιάζει το Σύνταγμα.
 
Οι αποκαλύψεις των τριών επιστολών του Κώστα Βαξεβάνη:
 
 
 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)