to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:05 | 22.02.2021

Πολιτική

Αρ. Πελώνη: Ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός το μόνο αμάρτημα της Μενδώνη

Η κυβέρνηση στηρίζει την υπουργό Πολιτισμού. Θεωρεί ότι απλώς ατύχησε στην επικοινωνία του δυσώδους σεξουαλικού σκανδάλου κατά ανηλίκων


Μπορεί η ίδια να δήλωσε εξαπατημένη, για την κυβέρνηση είναι απλώς μια ατυχήσασα υπουργός. Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δήλωσε ότι το μόνο φάουλ της υπουργού Πολιτισμού ήταν ότι ατύχησε δυο φορές.

Η πρώτη κατά την κ. Πελώνη ήταν όταν χαρακτήρισε επικίνδυνο άνθρωπο τον Δημήτρη Λιγνάδη. Όπως είπε η αναπληρώτρια κυβερνητικής εκπρόσωπος «ήταν ατυχής έκφραση».

Η δεύτερη ήταν όταν η Λίνα Μενδώνη δήλωσε ότι εξαπατήθηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη. Σε ερώτηση εάν το ότι εξαπατήθηκε είναι λόγος αποπομπής της από την κυβέρνηση η απάντηση της εκπροσώπου ήταν: «ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός δεν συνιστά λόγο αποπομπής».

Μάλιστα η κ. Πελώνη δήλωσε με έμφαση ότι η κυβέρνηση στηρίζει τη Λίνα Μενδώνη γιατί είναι καλή υπουργός.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος σε ερώτηση εάν ζητήθηκε η παραίτηση Λιγνάδη ή εάν παραιτήθηκε αυτοβούλως, περιορίστηκε να πει ότι το ζήτημα έχει απαντηθεί. Υπέβαλε παραίτηση στις 6 Φεβρουαρίου και έγινε αμέσως δεκτή.

Σε ερώτηση της «Αυγής» για ποιο λόγο απέδωσε η κυβέρνηση σε προσωπικούς λόγους την παραίτηση η κ. Πελώνη είπε γιατί ο υπό κατηγορία Δημήτρης Λιγνάδης εξηγεί τους λόγους στην επιστολή του.

Σε απάντηση της η Σία Αναγνωστοπούλου, τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δήλωσε: «Τρεις μέρες μετά την συνέντευξη Τύπου της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κατά την οποία ανέφερε πως ο κ. Λιγνάδης –τον οποίον η ίδια τοποθέτησε στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου- την εξαπάτησε και τους εξαπάτησε, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Πελώνη, δηλώνει σήμερα πως η κυβέρνηση  στηρίζει την κ. Μενδώνη, «που είναι μία καλή υπουργός με σημαντικό έργο στο υπουργείο Πολιτισμού, παρά τον ατυχή επικοινωνιακό χειρισμό της  που δεν συνιστά λόγο αποπομπής της». Τελικά δεν εξαπατήθηκε η κ. Μενδώνη, ούτε οι άλλοι που αναφέρει η ίδια; Άρα, αν αυτή η δήλωση ήταν ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός από μέρους της υπουργού Πολιτισμού, ποια δήλωση θα θεωρούνταν επιτυχής; Τελικά γνώριζε για τον κ. Λιγνάδη η κυβέρνηση και η υπουργός; Τελικά δεν γνώριζε; Τελικά, υπάρχει κάποιος από την κυβέρνηση που να μπορεί να απαντήσει στα μείζονα και σοβαρά ερωτήματα που τίθενται από το σύνολο της αντιπολίτευσης αλλά και την ίδια την κοινωνία σχετικά με την υπόθεση του κ. Λιγνάδη; Τελικά, αυτή η περιβόητη πολιτική ευθύνη που αφορά τον πυρήνα της δημοκρατίας, που βρίσκεται;». ​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)