to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:06 | 26.03.2019

Πολιτική

Αρ. Μπαλτάς Το πλαίσιο για την προοδευτική συμμαχία είναι επαρκές, μένει να συγκεκριμενοποιηθεί

Ο αγώνας ενάντια στην Ακροδεξιά συνδέεται άμεσα με τον αγώνα ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και οι ευρωπαϊκές δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας το καταλαβαίνουν, το πεδίο συμμαχίας έχει αρχίσει να διαμορφώνεται με σαφήνεια και μένει να συγκεκριμενοποιηθεί, είπε ο Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.


«Αυτές οι Ευρωεκλογές είναι μάχη ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς, για μία Ευρώπη που θα ξαναβρεί τις ιδρυτικές της αξίες, είναι μία μάχη όπου παίζονται πάρα πολλά … και είναι μάχη όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, πρέπει να βρεθούν κοινοί τόποι σε Ελλάδα και Ευρώπη ώστε να μην έχουμε φαινόμενα και αναβίωση συνθηκών πριν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι τόσο επίκαιρη η μάχη ώστε να μην νοείται “χαλαρή ψήφος”, ή η προσέγγιση που είχαμε συνηθίσει ότι “οι Ευρωεκλογές είναι κάτι δευτερεύον που δεν μας αφορά”», είπε ο κ. Μπαλτάς.

«Ο πόλεμος ενάντια στην άνοδο της Ακροδεξιάς δεν είναι στενά πολιτικός, σχετίζεται και με όλη την οικονομική δομή που κυριαρχεί σήμερα», συνέχισε, «εάν δεν ηττηθεί η λιτότητα, δεν αποδυναμωθεί ο νεοφιλελευθερισμός, να γυρίσουμε σε πολιτικές κοινωνικού κράτους, η Ακροδεξιά δεν μπορεί να χτυπηθεί, γιατί τρέφεται από την τυφλή δυσαρέσκεια .. άρα ο αγώνας ενάντια στην Ακροδεξιά συνδέεται άμεσα με τον αγώνα ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό … οι ευρωπαϊκές δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας που αλλάζουν άποψη, το λένε, το εννοούν».

«Το πεδίο συμμαχίας έχει αρχίσει να διαμορφώνεται με σαφήνεια, μένει να συγκεκριμενοποιηθεί, να συνδεθεί με μία προσπάθεια να γίνει πιο δημοκρατική η Ευρώπη, να ενοποιηθούν οι χώρες της ΕΕ όχι μόνο σε επίπεδο ΕΚΤ αλλά και σύγκλισης μισθών, συντάξεων, κρατικών παροχών, κ.ο.κ. Αυτό το πλαίσιο είναι επαρκές για μία τέτοια συμμαχία», τόνισε ο ίδιος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)