to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:29 | 17.04.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Αρ. Μπαλτάς: «Η κατάληψη στο ΕΚΠΑ ήταν ακατανόητη, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο»

"Ακατανόητη η κατάληψη, με αιτήματα που είχε ήδη δρομολογήσει η κυβέρνηση, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο λοιπόν", τόνισε, μιλώντας στο Κόκκινο, ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, δήλωσε πως ετοιμάζονται ευρύτερης εμβέλειας θεσμικές αλλαγές στην παιδεία, που θα συναντούν κοινωνική και πολιτική συναίνεση.


 

Ο υπουργός Παιδείας είπε ακόμη πως η κατάληψη κατέλυε την λειτουργία του Πανεπιστημίου κι έπρεπε να λήξει, ενώ αναφερόμενος στο πανεπιστημιακό άσυλο, δήλωσε πως "η έννοια του Πανεπιστημίου είναι σύμφυτη με την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και το άσυλο πρέπει να προστατεύεται από κάθε προσπάθεια καταπάτησής του". 
"Επαναφέρουμε τον ορισμό του ασύλου, διατηρούμε το νομοθετικό πλαίσιο όπως είχε προσδιορισθεί από το νόμο Διαμαντοπούλου".

 



Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ο Αριστείδης Μπαλτάς, ανέφερε πως επανέρχεται η ψήφος των φοιτητών στην εκλογή πρυτάνεων, στο σύνολο των εγγεγραμμένων φοιτητών, χωρίς τη μεσολάβηση των παρατάξεων, ενώ για το εξεταστικό είπε πως ετοιμάζονται μετά από διάλογο, ευρύτερης εμβέλειας θεσμικές αλλαγές στην εκπαίδευση που θα συναντούν κοινωνική και πολιτική συναίνεση, σε κλίμακα ενός έτους.

Ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση για τη δωρεάν παιδεία, είπε πως "με μια ουσιαστική αναμόρφωση του Λυκείου και αποδέσμευσή του από τις εισαγωγικές εξετάσεις, θα βοηθήσει έμμεσα στο ζήτημα της δωρεάν παιδείας, όπως επίσης η μέριμνα για σίτιση και στέγαση των φοιτητών σ΄αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία για τη χώρα".

Μιλώντας για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, τόνισε πως "έχει βάλει τιςκόκκινες γραμμές της η κυβέρνηση -όχι σε παραπάνω υφεσιακά μέτρα, περικοπές μισθών και απολύσεις- κι από κει και πέρα, μι ασυμφωνία που θα επιτρέπει την επανεκκίνηση της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης". 

"Ελπίζουμε ότι θα πείσουμε τους εταίρους μας πως αυτή είναι η μοναδική λύση και για εκείνους και για μας", σημείωσε ο κ. Μπαλτάς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)