to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το απρόβλεπτο

Στην υπόθεση Καλογρίτσα η λάσπη επιστρέφει: ο Καλογρίτσας δίνει τον Θεοδωρικάκο που πήγε πεσκέσι, το 2015, τη δημοσκοπική GPO στον Μητσοτάκη


Σταχυολογώντας την επικαιρότητα των δύο τελευταίων ημερών, είναι να τρομάζει κανείς με την ευκολία που η κυβέρνηση κάνει κυριολεκτικά ό,τι θέλει. Ξεθεμελιώνοντας θεσμούς, απαξιώνοντας ανεξάρτητες αρχές, προχωρώντας με συνοπτικά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα που φτάνουν ακόμα και στην αλλοίωση των πρακτικών της Προανακριτικής επιτροπής.

Το ΑΣΕΠ, ο κορυφαίος μεταπολιτευτικά θεσμός, που παρείχε μια στοιχειώδη φερεγγυότητα στο θέμα των προσλήψεων στο Δημόσιο και συνέτεινε στο αίτημα της απο-πολιτικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης, ξαναγίνεται λάφυρο στα χέρια της κυβέρνησης με την αμέριστη βοήθεια και στήριξη, με το αζημίωτο, του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Στην υπόθεση Κολογρίτσα, η λάσπη επιστρέφει, ο Καλογρίτσας δίνει τον Θεοδωρικάκο που πήγε πεσκέσι, το 2015, τη δημοσκοπική GPO στον Μητσοτάκη και εκβιάζει ότι δεν πρόκειται να δώσει τα 3 εκατ. ευρω που πήγαν στην εταιρεία του υιού Καλογρίτσα.

Πράγματα και καταστάσεις πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρονικά και στη μια και στην άλλη περίπτωση, έκπτωση και κατάπτωση ηθών, αξιών και πολιτικής.

Κι όμως, η σιγή ασυρμάτου στα ΜΜΕ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η απόκρυψη, η αποσιώπηση και η αλλοίωση των γεγονότων έχει αρχίσει, δυστυχώς, να γίνεται συνήθεια.

Στο μεσοδιάστημα που διανύουμε, με τον πολύ κόσμο να αρχίσει σιγά - σιγά να βρίσκει έναν καθημερινό βηματισμό, μετά από ένα εξαντλητικό lockdown, αλλά και με τον φόβο για την πανδημία και την επιβίωση ακόμα να είναι παρών, όλα τα καταστροφικά, τα αντιθεσμικά και αντιδημοκρατικά που αναφέρθηκαν παραπάνω συνεχίζουν να περνούν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.

“Μα καλά, δεν καταλαβαίνει ο κόσμος; Δεν βλέπει τι συμβαίνει; Γιατί δεν αντιδρά”; Αυτό ακούγεται όλο και συχνότερα, στις παρέες, στις συζητήσεις, αλλά σαφής απάντηση δεν δίνεται.

Διαβάζοντας την εξαιρετική συνέντευξη του καθηγητή Πολυμέρη Βόγλη στον Π. Κλαυδιανό στην “Εποχή” της Κυριακής, βρήκα μια πρώτη εξήγηση για τη “βουβαμάρα” που διακρίνουμε όλοι, ενώ συμβαίνουν σημεία και τέρατα.

“Είμαστε στο μεσοδιάστημα, που η δυσαρέσκεια έχει συσσωρευτεί, επικρατεί αγωνία, άγχος για το τι επιφυλάσσει η κανονικότητα... Επικρατεί ένα μούδιασμα... Σιγά - σιγά η κοινωνία ξαναβγαίνει, οι άνθρωποι αποκτούν ξανά επαφές, επιστρέφουν στην εργασία... Το πότε και το πώς θα εκδηλωθεί αυτή η δυσαρέσκεια είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει... Ας είμαστε προετοιμασμένοι για το απρόβλεπτο”.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)