to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:22 | 11.08.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Αποζημιώσεις για το ρωσικό εμπάργκο υπόσχεται η κυβέρνηση, τις επόμενες κινήσεις μελετούν οι παραγωγοί

Αόριστες υποσχέσεις για αποζημίωση των παραγωγών που αντιμετωπίζουν την καταστροφή από το ρωσικό εμπάργκο στην εισαγωγή νωπών αγροτικών προϊόντων από την Ε.Ε. επανέλαβε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.


Οι αγρότες την ίδια ώρα εξετάζουν τις επόμενες κινήσεις τους και στις 5 το απόγευμα παραγωγοί –εξαγωγείς της Ημαθίας, της Πέλλας, της Πιερίας, της Κοζάνης και της Φλώρινας πραγματοποιούν έκτακτη σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ημαθίας.

"Οι αγρότες έχουν απόλυτο δίκιο, η παραγωγή τους μένει απούλητη. Ό,τι και να συμβεί θα αποζημιωθούν, είτε με εθνικά είτε με κοινοτικά χρήματα" υποστήριξε η Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Παρέπεμψε επίσης στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων που θα συγκληθεί στις 14 Αυγούστου προκειμένου να εξεταστούν συνολικά οι επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο, ενώ δεν απέκλεισε να συγκληθεί και συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε.

Πάντως, η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στην αντιπολίτευση για τις επικρίσεις της στο χειρισμό του θέματος. "Με βάση τα ροδάκινα δεν γίνεται εξωτερική πολιτική" είπε, ενώ χαρακτήρισε "επικίνδυνο" το "αντευρωπαϊκό μέτωπο" που προβάλλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, με δηλώσεις του στο Mega, ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης, επανέλαβε το αίτημα των παραγωγών να καταγραφούν και να καταστραφούν τα αδιάθετα προϊόντα, αλλά και να διεκδικηθούν αποζημιώσεις από την Ε.Ε..

Ο ίδιος ανέφερε πως είχε ζητηθεί ραντεβού την Τρίτη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά τελικά η συνάντηση ανακλήθηκε και από εκεί και πέρα οι παραγωγοί εξετάζουν τους τρόπους που θα οργανώσουν την αντίδρασή τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)