to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:40 | 26.02.2014

Κοινωνία

«Αποθήκη ανθρώπων»: Συνεχίζουν την απεργία οι κρατούμενοι στο Νοσοκομείο του Κορυδαλλού, ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Την Πέμπτη αναμένεται να ψηφιστεί μια τροπολογία στη Βουλή, από την οποία θα ευεργετηθούν μόλις 100 από τους 13.000 και πλέον κρατούμενους(!), αφού όσοι εμπίπτουν στις εξαιρέσεις είναι υπερδιπλάσιοι όσων δικαιούνται την υφ’ όρον απόλυση


Νεότερη ενημέρωση: Προληπτικές προσαγωγές στη διαμαρτυρία για τις συνθήκες στο νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού

Embedded image permalink

Οι κρατούμενοι της αντρικής πτέρυγας στα παράθυρα ακούνε τα συνθήματα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Embedded image permalink

Από την κινητοποίηση το απόγευμα της Πέμπτης

 

Διαβάστε σχετικά με την Επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού

Εδώ και μία εβδομάδα οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού αρνούνται τη θεραπεία τους και απέχουν από το συσσίτιο διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης, οι οποίες παραβιάζουν όλους τους επιβαλλόμενους κανόνες υγιεινής για ένα νοσοκομείο. Σήμερα, κρατούνται 209 ασθενείς, εκ των οποίων οι 131 είναι οροθετικοί, όταν οι προβλεπόμενες κλίνες είναι 60. Ο συνωστισμός έχει μετατρέψει το, κατ’ ευφημισμό, νοσοκομείο σε αποθήκη ανθρώπων, αφού μέχρι και τα κρεβάτια έχουν αντικατασταθεί με κουκέτες, ενώ υπάρχουν ασθενείς που κοιμούνται σε στρώματα στους διαδρόμους:

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Την Πέμπτη αναμένεται να ψηφιστεί μια τροπολογία στη Βουλή, η οποία επικαλούμενη «λόγους υγείας, ανθρωπιστικούς λόγους και λόγους αποσυμφόρησης των φυλακών», θα αποφυλακίσει ασθενείς κρατούμενους και μωρομάνες που έχουν καταδικαστεί με ποινές έως δέκα χρόνων. Θα περίμενε κανείς ότι μία τροπολογία που επικαλείται τόσο σοβαρούς λόγους θα αφορά και πολλά άτομα. Όμως, ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι υπολογίζουν ότι θα ευεργετηθούν από την τροπολογία 100 από τους 13.000 και πλέον κρατούμενους, αφού όσοι εμπίπτουν στις εξαιρέσεις είναι υπερδιπλάσιοι όσων δικαιούνται την υφ’ όρον απόλυση. Συγκεκριμένα, από το νοσοκομείο θα αποφυλακιστούν 30 άτομα όταν κρατούνται 100 που πληρούν το όριο των ποινών και των προβλεπόμενων ασθενειών.

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων στηρίζει την απεργία των ασθενών κρατουμένων και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μ.μ., έξω από το νοσοκομείο Κορυδαλλού. Απαιτούμε την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των ασθενών κρατουμένων και καλούμε το υπουργείο να αποσύρει τις εξαιρέσεις από την τροπολογία και να εξαγγείλει άμεσα μέτρα πραγματικής αποσυμφόρησης φυλακών. Στην κινητοποίηση καλεί και το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να παρθούν μέτρα για την ουσιαστική αποσυμφόρηση του νοσοκομείου κρατουμένων Κορυδαλλού και να προσληφθεί άμεσα μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε αυτό και να προχωρήσει επιτέλους η ένταξη του στο ΕΣΥ.

 Η Αφροδίτη Μπάμπαση μίλησε «στο Κόκκινο» για την απεργία πείνας των κρατουμένων κατά την πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας:

Τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι φυλακές Κορυδαλλού φέρνουν στο φως με ερώτησή τους στη Βουλή 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές απευθύνονται στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας ζητώντας τους να πάρουν άμεσα μέτρα για τον υπερπληθυσμό των νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής στους χώρους του, την ανεπαρκή στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και τη διασφάλιση της υγείας των οροθετικών κρατουμένων που στέλνονται σωρηδόν στον Κορυδαλλό.  

Στην ερώτηση σημειώνεται πως, κατά τη γνώμη των ιατρών, από τους 128 οροθετικούς, οι 110 θα μπορούσαν να μη βρίσκονται καν στο νοσοκομείο, αλλά να παραμένουν στις φυλακές από τις οποίες προέρχονται, σε καλές συνθήκες διαβίωσης και παρακολουθούμενοι από μονάδες λοιμώξεων του νοσοκομείου της κάθε περιοχής, ώστε να τους βλέπουν οι δικοί τους και να μην απομονώνονται. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)