to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:28 | 12.06.2014

πηγή: avgi.gr

Κοινωνία

"Αποθήκες ψυχών επιθυμεί η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ" καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι!

Τα μέλη του προεδρείου του συλλόγου υποστήριξαν ότι οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ σε όλη τη χώρα στερούνται του αναγκαίου προσωπικού και της απαραίτητης υποδομής για να υποδεχθούν επιπλέον θεραπευόμενους, ενώ κατήγγειλαν ότι η νέα διοίκηση του Οργανισμού "επιδιώκει να δημιουργήσει αποθήκες ψυχών, με περιοδεύοντα θίασο τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ"


Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψαν σήμερα, Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη του προεδρείου του συλλόγου των εργαζομένων του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) την προσπάθεια της νέας διοίκησης του Οργανισμού να προχωρήσει άμεσα στην ένταξη 700 χρηστών ναρκωτικών από την μακάβρια λίστα αναμονής σε 9 μονάδες φαρμακευτικής υποκατάστασης, προκειμένου να εκλείψει εντελώς η λίστα στο λεκανοπέδιο.

Τα μέλη του προεδρείου του συλλόγου υποστήριξαν ότι οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ σε όλη τη χώρα στερούνται του αναγκαίου προσωπικού και της απαραίτητης υποδομής για να υποδεχθούν επιπλέον θεραπευόμενους, ενώ κατήγγειλαν ότι η νέα διοίκηση του Οργανισμού "επιδιώκει να δημιουργήσει αποθήκες ψυχών, με περιοδεύοντα θίασο τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ".

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, τα μέλη του προεδρείου του συλλόγου των εργαζομένων του Οργανισμού προειδοποίησαν ακόμη ότι οι μονάδες φαρμακευτικής υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ αναμένεται να ξεμείνουν σε μία εβδομάδα από το σύμπλοκο φαρμακευτικό σκεύασμα βουπρενορφίνης - ναλοξόνης (SUBOXON), ενώ υπογράμμισαν μεταξύ άλλων ότι "η απίθανη υπόθεση Δαραβίγκα συμβολίζει την απαξίωση του Οργανισμού εκ μέρους της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας", ενώ σημείωσαν με νόημα ότι "ο Δαραβίγκας ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Έβγαλαν απλώς το κερασάκι...".

Οι ίδιοι τόνισαν ακόμη ότι η δυνατότητα του ΟΚΑΝΑ να καταβάλλει την μισθοδοσία του προσωπικού του εξαντλείται τον ερχόμενο Αύγουστο και ζήτησαν την άμεση αύξηση του προϋπολογισμού του Οργανισμού για το 2014, καθώς και την άμεση πρόσληψη μονίμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Παράνομη η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ!

Την ίδια στιγμή, κατάφωρα παράνομη είναι η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ, όπως αυτό ορίσθηκε από την τέως υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή!

Συγκεκριμένα, ενώ στο νέο Δ.Σ. του Οργανισμού συμπεριλαμβάνονται... 3 οικονομολόγοι, σύμφωνα με τον νόμο 4139/20-3-2013 και στο άρθρο 52 αυτού ορίζεται ότι,

"Στο επταμελές διοικητικό συμβούλιο υποχρεωτικά μετέχουν ο επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου δίωξης ναρκωτικών και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ή οι αναπληρωτές τους. Από τα υπόλοιπα μέλη πρέπει να είναι ένας πτυχιούχος σχολών επιστημών υγείας, ένας ανθρωπιστικών επιστημών (ψυχολόγος, κοινωνιολόγος) και ένας επιστημών νομικής με αναγνωρισμένο έργο στον οικείο τομέα. Στο Δ.Σ. του Ο.ΚΑ.ΝΑ., μπορεί να συμμετέχουν και μέλη Δ.Ε.Π. των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ειδικοτήτων σχετικών με τη δράση και τους σκοπούς του Οργανισμού, εφαρμοζομένων των διατάξεων του άρθρου 14 του ν. 2530/1997 (Α ́ 218) και των άρθρων 5 παρ. 11β και 14 του ν. 2703/1999 (Α ́ 72)"

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)