to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:07 | 25.09.2014

Πολιτική

Αποσύρθηκαν τρεις τροπολογίες μετά από έντονες αντιδράσεις

Αποσύρθηκαν τρεις τροπολογίες που είχαν κατατεθεί σήμερα (Πέμπτη) εκπρόθεσμα στη Βουλή, προκειμένου να υπερψηφιστούν μαζί με τα άρθρα του νομοσχεδίου για την Εφοδιαστική.


Της απόσυρσης των τροπολογιών, προηγήθηκαν διαρκείς και έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς αντιπολίτευσης, καθώς και προβολή του επιχειρήματος ότι «η κυβέρνηση σπεύδει να τελειώνει με ο,τιδήποτε υπάρχει ενόψει των εκλογών». Ακολούθησε δε και από πλευράς του εισηγητή της ΝΔ Γιώργου Κοντογιάννη, η ένσταση για τη «βροχή τροπολογιών που δεν είναι κατανοητό, γιατί έρχονται στο «παρά ένα», δίνοντας επιχειρήματα στην αντιπολίτευση», όπως επίσης και η δήλωση του Θάνου Μωραΐτη (ΠΑΣΟΚ) πως το κόμμα του θα καταψηφίσει τις τροπολογίες εάν δεν αποσυρθούν.

Οι εν λόγω ρυθμίσεις αφορούσαν:

- Το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς του φυσικού αερίου και τη δυνατότητα των βιομηχανιών (όπως σημείωσε ο υφυπουργός Ενέργειας Ασ. Παπαγεωργίου) να συμμετέχουν σε δημοπρασίες για αγορά φυσικού αερίου σε φθηνότερες τιμές.

- Τη δυνατότητα των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου, να καταλαμβάνουν θέσεις προϊσταμένων στις Γενικές Διευθύνσεις, καθώς και τη δυνατότητα δημοσίων υπαλλήλων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης να καταλαμβάνουν θέσεις προϊσταμένων, σε διαφορετικές Γενικές Διευθύνσεις από εκείνες στις οποίες υπάγονται.

- Την παράταση της προθεσμίας που είχε η εταιρεία ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ, προκειμένου να υποβάλει έγκριση του δανείου από την τράπεζα που την χρηματοδοτεί, είτε (σε περίπτωση απόρριψης του δανείου), αίτηση τροποποίησης της απόφασης υπαγωγής των επενδυτικών της σχεδίων στις διατάξεις του ν.3908/2001.

Πληροφορίες: efsyn.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)