to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αποστομωτική απάντηση φοιτητών on air για την «μαφία της Πολυτεχνειούπολης»

«Από το 2019 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πουλάει το "παραμύθι" ότι στα πανεπιστήμιά μας μπαίνει η ασφάλεια. Εν τέλει αποδείχτηκε ότι από το 2019 και έπειτα μπήκε η μαφία και συγκεκριμένα στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης. Απ' ό,τι φαίνεται, και με τα στοιχεία που έδωσε η ίδια η αστυνομία, αυτή η εγκληματική οργάνωση ξεκίνησε να δρα στις φοιτητικές εστίες από το 2019» είπε φοιτητής σήμερα στο Mega, και στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο»


Το φοιτητικό κίνημα διαμαρτύρεται εδώ και σχεδόν δύο χρόνια για τις αποπροσανατολιστικές από τα πραγματικά προβλήματα μεθοδεύσεις του υπουργείου Παιδείας, με στόχο την ίδρυση και την ανάληψη καθηκόντων της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αλλά και την καταστροφική πολιτική στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς να βρίσκουν συνήθως βήμα στον τηλεοπτικό αέρα.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και τα φιλικά προσκείμενα σε αυτήν Μέσα δίνουν τα «ρέστα» τους αυτές τις μέρες με αφορμή μια ακόμα επικοινωνιακής στόχευσης επιχείρηση, αυτή τη φορά μέσα στην Πολυτεχνειούπολη, η οποία όμως αποκάλυψε την αδράνεια των αρμόδιων αρχών αφού αυτές γνώριζαν για τις έκνομες ενέργειες τα τελευταία χρόνια αλλά δεν είχαν προχωρήσει σε καμία παρέμβαση.

«Από το 2019 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πουλάει το "παραμύθι" ότι στα πανεπιστήμιά μας μπαίνει η ασφάλεια. Εν τέλει αποδείχτηκε ότι  από το 2019 και έπειτα μπήκε η μαφία και συγκεκριμένα στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης. Απ' ό,τι φαίνεται, και με τα στοιχεία που έδωσε η ίδια η αστυνομία, αυτή η εγκληματική οργάνωση ξεκίνησε να δρα στις φοιτητικές εστίες από το 2019» είπε φοιτητής σήμερα στο Mega, που τον «φιλοξένησε» ανάμεσα στο νέο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου για τη σύνδεση της συμμορίας με βαρυποινίτες του Κορυδαλλού και την άποψη του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρου Μπαλάσκα.

Μεταξύ αυθαίρετων σχολίων περί «φανερής» κομματικής ταυτότητας και αξιώσεις για πολιτική καριέρα, αφού «πάρει πρώτα το πτυχίο του», ο Γιώργος εξήγησε μιλώντας στην εκπομπή ότι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν διαμαρτυρηθεί για το ζήτημα στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και ζήτησε από τον πρόεδρό του, Κ. Δέρβο, (σ.σ. πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ) να παρέμβει έστω και τώρα, αφού οι συνάδελφοί του κοιμούνται ακόμα χωρίς πόρτα, μετά την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.

«Είδαμε τις παρεμβάσεις της αστυνομίας στα κεφάλια φοιτητών»

«Ο 3ος, ο 4ος όροφος και το ασανσέρ είναι εκτός λειτουργίας. Οι σωλήνες μπάζουν νερά. Σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο εξαιτίας της κυβέρνησης και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ προφανώς, όπως και στο κέντρο της Αθήνας, μπορεί να αναπτυχθεί εγκληματική δράση» πρόσθεσε ο νεαρός επισημαίνοντας την πρόσφατη δήλωση του αντιπροέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας για την ευθύνη του πρωθυπουργού.

Όταν ρωτήθηκε για την αναγκαιότητα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ο φοιτητής εξήγησε πάλι πως «αναμφίβολα όταν πραγματοποιείται έγκλημα, όπως προβλεπόταν και στο προηγούμενο καθεστώς του ασύλου, η αστυνομία μπορούσε να παρέμβει... Η φύλαξη των Πανεπιστημίων μέχρι το 2013 οπότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε  υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, απέλυσε 1.000 φύλακες ήταν σε μια πολύ καλύτερη κατάσταση».

Και αντέτεινε την ύπαρξη σώματος φύλαξης, που θα λογοδοτεί στην πρυτανεία, γιατί «δεν έχει θέση στα πανεπιστήμια η αστυνομία. Έρχεται να επιτελέσει άλλο στόχο και έχουμε δει τις παρεμβάσεις της στο ΑΠΘ με ανοιχτά κεφάλια φοιτητών, κρότου λάμψης στα κεφάλια φοιτητών και φοιτητές στα νοσοκομεία αντί για τα αμφιθέατρα».

«Νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να στηρίξουν ένα σπίτι, ούτε με την βοήθεια των δικών τους»

Ύστερα ο κ. Μπαλάσκας μίλησε για το «Μίτο της Αριάδνης», την ανάγκη και επιχειρήσεων σ' άλλα Πανεπιστήμια κι εξέφρασε την ενόχλησή του αναφορικά με τις καταγγελίες φοιτητών σχετικά με το... αναπόφευκτο γεγονός να «σπάσει» κι άλλες πόρτες των εστιών η αστυνομία για να λάβει πληρωμένη απάντηση από νεαρή φοιτήτρια, που τόνισε ότι δεν μπορεί κάτι τέτοιο να θεωρείται και να παρουσιάζεται ως επίτευγμα.

«Μπήκε και έσπασε τις πόρτες 50 φοιτητών, που διέμεναν στα σπίτια τους και κατοικούν εκεί. Παιδιά τα οποία έχουν μια θέση στις εστίες γιατί αυτή τη στιγμή με όλα τα νομοθετήματα και τις ενέργειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να στηρίξουν μόνοι τους ένα σπίτι, ούτε με την βοήθεια των δικών τους. Είχαν μια θέση στις εστίες και η αστυνομία μπήκε μέσα, τους ξυλοκόπησε και μετά ήρθε να πουλήσει το αφήγημα ότι τα πανεπιστήμιά μας είναι άνδρο ανομίας» είπε χαρακτηριστικά η Κασσιανή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)