to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:18 | 30.01.2021

Πολιτική

Σαφείς αποστάσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ από τις θέσεις Μάρδα για τους αστυνομικούς στα πανεπιστήμια

Απόψεις όπως αυτή του κ. Μάρδα αποτελούν μειοψηφία εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας, τονίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ βεβαιώνοντας την αντίθεσή της με λογικές «αξιοποίησης» αστυνομικών εντός των πανεπιστημίων


Άμεση ήταν η αντίδραση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα σχόλια που εκφράστηκαν από τον Δημήτρη Μάρδα περί αξιοποίησης όσων αστυνομικών σπουδάζουν σε ΑΕΙ προς αντικατάσταση του μέτρου της πανεπιστημικής αστυνομίας που προωθεί η κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

«Ενάντια σε λογικές συμβιβασμού και ηττοπάθειας

Η άποψη του κ. Μάρδα, ως μέλους και πρώην βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, περί αστυνομικών – φοιτητών, ούτε εκφράζει αλλά και ούτε αποτελεί θέση του κόμματος ή της ν. ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποτελεί προσωπική άποψη. Η παρουσία αστυνομίας εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, με οποιαδήποτε μορφή, δε διασφαλίζει την ασφάλεια και την φύλαξη των πανεπιστημίων αλλά αντιθέτως αποτελεί πλήγμα στη δημοκρατία και δημιουργεί εμπόδιο για την εύρυθμη λειτουργία τους. Απόψεις όπως αυτή του κ. Μάρδα αποτελούν μειοψηφία εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας και έρχονται να εξυπηρετήσουν συντηρητικές ιδεοληψίες, που στο τέλος ημέρας δίνουν άλλοθι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης ΝΔ. Η Αριστερά ούτε έχει, ούτε είχε σχέση με αυτές.

Για εμάς, τη πραγματική ενίσχυση της ασφάλειας εντός των ιδρυμάτων είναι αλληλένδετη με την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους. Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκαν και θα συνεχίσουν να στέκονται αντιμέτωποι με τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία που προσπαθεί να επιβληθεί εντός των πανεπιστημίων από τη κυβέρνηση της ΝΔ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)