to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:41 | 09.05.2013

Πολιτική

Απορρίπτονται οι ενστάσεις της υπεράσπισης στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου» πολιτικού χρήματος και τα εξοπλιστικά προγράμματα, για την οποία δικάζονται και άλλοι 18 κατηγορούμενοι


 Το δικαστήριο απέρριψε σειρά ενστάσεων της υπεράσπισης, μεταξύ των οποίων η εξάλειψη του αξιόποινου, λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος της δωροδοκίας.

Από το εδώλιο των κατηγορουμένων απουσιάζει σήμερα η Βίκυ Σταμάτη. Σύμφωνα με τον συνήγορό της Αλ.Κούγια, η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου ασθένησε αιφνιδίως και μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς, με σοβαρό πρόβλημα υγείας. 

Σε ό,τι αφορά επί της διαδικασίας, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε το επιχείρημα της υπεράσπισης ότι το βασικό αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί. Η εισαγγελέας επικαλούμενη τροπολογία αντέτεινε ότι το «ξέπλυμα» δεν παραγράφεται επειδή παρήλθε άπρακτη η αποσβεστική προθεσμία και η Βουλή δεν άσκησε δίωξη, όπως ισχυρίζεται η υπεράσπιση.

Επιπλέον, απερρίφθη η ένσταση σε σχέση με τη νομιμότητα της κλήσης του πρώην υπουργού αλλά και αυτή που επικαλούνταν εκκρεμοδικία, με τη δικαιολογία ότι η Βουλή δεν άσκησε δίωξη.

Απερρίφθη, ακομη, η ένσταση περί ακυρότητας του κατηγορητηρίου, την οποία οι συνήγοροι υπεράσπισης είχαν στηρίξει στο γεγονός ότι για τα εξοπλιστικά συστήματα TOR M1 δεν έγινε προκαταρκτική εξέταση. Το Δικαστήριο απέρριψε την ένσταση ως απαράδεκτη. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ακολούθως να απορριφθεί και η ένσταση που είχε κατατεθεί από την υπεράσπιση της Βίκυς Σταμάτη.

Την ίδια τύχη φαίνεται ότι θα έχουν και όλες οι αλλες ενστάσεις των συνηγόρων του Ακη Τσοχατζόπουλου, οι οποίες απορρίπτονται η μια μετά την άλλη από το Δικαστήριο. 

Πηγή: in.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)