to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:56 | 03.12.2014

Κοινωνία

Εμπαιγμός Αθανασίου - Απορρίφθηκε το αίτημα του Νίκου Ρωμανού - Δύσκολη η κατάσταση της υγείας του (ενημέρωση)

Δολοφονική αναλγησία: «Όχι» είπαν οι δικαστές για την εκπαιδευτική άδεια του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού - Σε επιστολή του ο Νίκος Ρωμανός αναφέρει ότι η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου ήταν εμμέσως πλην σαφώς υπαγορευμένη από τον υπουργό Δικαιοσύνης και ξεκαθαρίζει ότι δεν θα κάνει πίσω, ούτε αποδέχεται την πρόταση για εξ αποστάσεως φοίτηση - Η κατάσταση της υγείας του Ν. Ρωμανού είναι δύσκολη και δεν αποκλείεται να μεταφερθεί σε θάλαμο υψηλής φροντίδας - «Η άρνηση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού να παρακολουθήσει τα μαθήματά στη σχολή του αποτελεί μια απαράδεκτη και αυταρχική απόφαση που προσβάλλει τις δημοκρατικές αρχές» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων έστειλαν χθες μήνυμα αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό και τους υπόλοιπους απεργούς πείνας


Το hashtag στο twitter: #NRomanos

Νεότερη ενημέρωση:

Λίνα Βεργοπούλου: "Επιβεβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του Ν. Ρωμανού - Ψέματα οι ισχυρισμοί ότι σιτίζεται με τροφή σε υγρή μορφή"

Πορεία συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Επιμένει ο Αθανασίου στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, αγνόησε την ουσία της υπόθεσης του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού και προανήγγειλε ρύθμιση με την οποία δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθεί τα μαθήματα από τη φυλακή

Το δικαστικό συμβούλιο Πειραιά απέρριψε το αίτημα Ρωμανού (διαβάστε περισσότερα για το σκεπτικό της απαράδεκτης απόφασης) για εκπαιδευτική άδεια  ενώ ο επί 24 ημέρες απεργός πείνας βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς. Την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα, με αίτημα να γίνει δεκτό το δίκαιο αίτημα του Νίκου Ρωμανού (διαβάστε και δείτε το σχετικό ρεπορτάζ). 

Η κατάσταση της υγείας του Ν. Ρωμανού είναι δύσκολη και δεν αποκλείεται να μεταφερθεί σε θάλαμο υψηλής φροντίδας, όπως προκύπτει από επικοινωνία του «Κόκκινου» (105,5) με την οικογένεια του απεργού πείνας.

«Η άρνηση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά  στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού να παρακολουθήσει τα μαθήματά στη σχολή του αποτελεί μια απαράδεκτη και αυταρχική απόφαση που προσβάλλει τις δημοκρατικές αρχές» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Ν. Ρωμανός πρέπει να πάρει την εκπαιδευτική άδεια που δικαιούται και να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς εξαίρεσης και διακρίσεων, και κατ' ουσίαν απαγόρευσης του υπέρτατου αγαθού της μόρφωσης» τονίζει.

«Η εξάντληση της κυβερνητικής αναλγησίας και πυγμής, δεν αφορά πλέον μονάχα το πρόσωπο του Νίκου Ρωμανού, αλλά στρέφεται ενάντια σε όλες και όλους μας. Το μήνυμα είναι σαφές: ακόμα και τα πιο βασικά δικαιώματά μας είναι υπό αμφισβήτηση, ακόμα κι αν προστατεύονται από το νόμο και η διεκδίκησή τους μπορεί να σημαίνει και τη θυσία της ίδιας μας της ζωής» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλώντας την κυβέρνηση «να ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα του Νίκου Ρωμανού και να κάνει πράξη το μοναδικό διέξοδο που έχει να δώσει στη νέα γενιά της χώρας μας: να παραιτηθεί».

Σχετικές αντιδράσεις:

Στα δικαστήρια οι ξυλοκοπημένοι συλληφθέντες της πορείας αλληλεγγύης

Εν τω μεταξύ, στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων οδηγούνται σήμερα οι 12 συλληφθέντες απο την πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό. Πολλοί απο τους διαδηλωτές τραυματίστηκαν και ξυλοκοπήθηκαν απο τους αστυνομικούς των ΜΑΤ και αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Μαζική η χθεσινή πορεία αλληλεγγύης στο κέντρο της Αθήνας, στο τέλος της οποίας οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε δεκάδες βίαιες προσαγωγές (31 τον αριθμό), 12 εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις με κακουργηματικές κατηγορίες. Διαβάστε την καταγγελία της Αφ. Σταμπουλή για τον ξυλοδαρμό των συλληφθέντων.

 

(Η πορεία αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό συναντά τους Σύρους πρόσφυγες) - 

Δείτε όλο το σχετικό ρεπορτάζ του left.gr ΕΔΩ.

* * *

Στο info-war.gr δημοσιεύτηκε το παρακάτω κείμενο του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού:

Χορεύοντας με τον θάνατο για 24 ημέρες: Κείμενο του Νίκου Ρωμανού μετά την απόφαση απόρριψης του αιτήματός του

 

Προσπαθώ να αποτυπώσω σε ένα κομμάτι χαρτί τα τελευταία υπολείμματα συγκροτημένης σκέψης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την εκ νέου απόρριψη του αιτήματος της εκπαιδευτικής άδειας.

Από τις πρώτες μέρες της απεργίας είχα πει στην παρέμβασή μου στη συνέλευση αλληλεγγύης που είχε γίνει στο Πολυτεχνείο ότι η απορριπτική απάντηση του Νικόπουλου ο οποίος τόσο καιρό δήλωνε αναρμόδιος είναι η αρχή μιας κρατικής στρατηγικής με στόχο την εξόντωσή μου. Αυτή η πολιτική εκτίμηση επιβεβαιώθηκε απολύτως. Αρχικά με την εντολή της εισαγγελέως των φυλακών Κορυδαλλού Ευαγγελίας Μαρσιώνη για αναγκαστική μου σίτιση, πράξη που συνιστά πραγματικό βιασμό και έχει οδηγήσει στο θάνατο μεταξύ άλλων τόσο του Xολγκερ Μαϊνς στην Γερμανία όσο και μελών της GRAPO στην Ισπανία. Προς τιμήν τους οι ιατροί του νοσοκομείου πέταξαν στα σκουπίδια την εισαγγελική εντολή και αρνήθηκαν να διαπράξουν ένα τέτοιο κρατικό έγκλημα.

Εν συνεχεία η προσφυγή μου σε δικαστικό συμβούλιο εκτός φυλακής, (μια νομική κίνηση που επιλέγουν πολλοί κρατούμενοι, όταν το συμβούλιο της φυλακής απορρίπτει τις αιτήσεις τους) απορρίφθηκε με τη δικαιολογία ότι τους δεσμεύει η απόφαση του Νικόπουλου, ίδια ακριβώς απόφαση πάνω στην οποία είχε γίνει προσφυγή.

Για όσους έχουν την στοιχειώδη αντίληψη από πολιτική η παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μια μέρα πριν συνεδριάσει το συμβούλιο ήταν μια ξεκάθαρη εντολή για την απόρριψη του αιτήματος και θα εξηγήσω αμέσως το γιατί.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει τεχνηέντως ότι ο Αθανασίου δεν είναι αρμόδιος για να προσθέσει παρακάτω: «Η εκπαιδευτικές άδειες χορηγούνται αποκλειστικά από το αρμόδιο συμβούλιο (της φυλακής), στο οποίο προΐσταται ο εισαγγελικός λειτουργός, ενώ για τους υπόδικους απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του δικαστικού οργάνου που διέταξε την προσωρινή κράτηση».

Με λίγα λόγια η εγκυρότητα της προσφυγής ακυρώνεται δια στόματος υπουργού απλά και ξεκάθαρα. Όλο αυτό ντυμένο με την ανυπόστατη πρόταση για μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης αντί αδειών, η οποία δεν ευσταθεί λόγω των εργαστηρίων που έχουν αναγκαστική παρουσία, ενώ ανοίγει και τον δρόμο στα συμβούλια των φυλακών να τις καταργήσουν εντελώς, αφού είναι γνωστή η ευθυνοφοβία τους και η λύση της τηλεδιάσκεψης θα ισχύσει για όλους τους κρατούμενους.

Με την ίδια ακριβώς λογική σε λίγο καιρό τα επισκεπτήρια με τις οικογένειές μας θα γίνονται μέσα από οθόνες για λόγους ασφαλείας όπως και τα δικαστήριά μας. Η τεχνολογία στην υπηρεσία «του σωφρονισμού» και της δικαιοσύνης. Ανθρώπινη πρόοδος ή εκφασισμός… η ιστορία θα κρίνει.

Σε αυτό το σημείο έχει αξία να αναφέρω και τον ρόλο του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα την απεργία πείνας έχει πάρει σαφείς πολιτικές εντολές από τους πολιτικούς του προϊσταμένους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, γι’ αυτό άλλωστε και όλοι ρίχνουν την ευθύνη σε αυτόν. Αντάλλαγμα για αυτό του το λειτούργημα θα είναι η προαγωγή του στον Άρειο Πάγο, όπως άλλωστε συνέβη και με τον προκάτοχό του Δημήτρη Μόκα, που είχε πρωτοστατήσει σε δεκάδες αντιαναρχικές, κατασταλτικές εκστρατείες. Τώρα απολαμβάνει τον παχυλό μισθό της δικαστικής ελίτ του Αρείου Πάγου. Τυχαίο ; Δεν νομίζω.

Εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω, προσπερνάω την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνω πίσω και απαντάω με ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ Ή ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.

Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος με δολοφονήσει με την στάση του, ο κύριος Αθανασίου και η παρέα του θα μείνουν στην ιστορία ως μια συμμορία δολοφόνων, ηθικοί αυτουργοί σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου. Ας ελπίσουμε μόνο να βρεθούν εκείνα τα ελεύθερα πνεύματα που θα δικάσουν το δίκαιο της δικαιοσύνης τους με τον τρόπο τους.

Κλείνοντας θέλω να στείλω την συνενοχή μου και την φιλία μου σε όσους στέκονται δίπλα μου με όλα τα μέσα.

Τέλος δύο λόγια για τα αδέρφια μου, τον Γιάννη που βρίσκεται και αυτός στο νοσοκομείο, τον Αντρέα, τον Δημήτρη και αρκετούς ακόμα.

Ο αγώνας κυοφορεί και απώλειες αφού στα μονοπάτια προς μια αξιοπρεπή ζωή πρέπει να πάρουμε από το χέρι τον θάνατο, ρισκάροντας να τα χάσουμε όλα για να κερδίσουμε τα πάντα. Ο αγώνας συνεχίζεται με Γροθιά στο μαχαίρι, ξανά και ξανά.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ !

ΓΙΑ ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ !

6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ

Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΘΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ.

ΥΣ: Προφανώς και δεν μπορώ να ελέγξω τους κοινωνικούς αυτοματισμούς που προκαλούνται. Πάντως όσοι Συριζέοι και λοιποί έμποροι ελπίδων έχουν εμφανισθεί έχουν φάει πόρτα ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ, ενώ ξανατονίζω ότι έχω υπογράψει επισήμως την άρνηση μου για οποιαδήποτε χορήγηση ορού.

* * *

Σχετικές εξελίξεις:

2021 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)