to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:44 | 24.09.2020

Πολιτική

Απόρριψη της τροπολογίας για τα αυθαίρετα και φίμωση στη Βουλή, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Τι αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, και η Αναπληρώτριας Τομεάρχης, Πέτης Πέρκα


Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  όχι μόνο δεν έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στις 23.09.2020, για να δοθούν παρατάσεις στις προθεσμίες τακτοποίησης αυθαίρετων, αλλά, δεν επέτρεψε στην εισηγήτρια, κυρία Πέτη Πέρκα, να μιλήσει για την τροπολογία. Τόσο ο Υπουργός Ναυτιλίας, κύριος Πλακιωτακης, όσο και ο Πρόεδρος, κύριος Αθανασίου, «κρύφτηκαν» πίσω από τον κανονισμό παρά την παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Σαντορινιού ώστε, η κυβέρνηση να απορρίψει σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η απαξίωση της Κοινοβουλευτικής διαδικασίας από την κυβέρνηση συνεχίζεται και τώρα, φιμώνοντας, αυτήν τη φορά, την αντιπολίτευση.

Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση γυρίζει την πλάτη της στην κοινωνία.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κύριος Οικονόμου, αν και καθηγητής Χωροταξίας, απαξιώνει τον Τεχνικό Κόσμο και δεν ακούει τις φωνές από όλη την Ελλάδα, όπου, σήμερα, μέσω των εκπροσώπων του ζητά να δοθεί παράταση στην προθεσμία τακτοποίησης αυθαιρέτων, στην ίδια κατεύθυνση με την κατατεθείσα τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα επανακαταθέσει την τροπολογία στο επόμενο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης τη Δευτέρα και καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που άνευ λόγου δημιουργεί και να κάνει αποδεκτή την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζοντας τους πολίτες και τους μηχανικούς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)