to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:28 | 09.05.2019

Αθλητισμός

Απορρίφθηκε η πρόταση του Ολυμπιακού

Υπέρ της προοπτικής αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος και αύξησης των ομάδων της Α1 Ανδρών από 14 σε 16, τάχθηκαν οι περισσότερες ΚΑΕ, κατά τη διάρκεια του εν εξελίξει έκτακτου ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, με το Λαύριο να ηγείται της πρότασης και τους υπόλοιπους συλλόγους να συμφωνούν, κυρίως για συναισθηματικούς λόγους.


Η ομάδα του Γιάννη Ψαράκη εύλογα κατέληξε σε αυτή την προοπτική, καθώς η απόφαση του Παναθηναϊκού να μην «κατέβει» στον αγώνα με την Κύμη οδήγησε στον υποβιβασμό του Λαυρίου στην Α2 Ανδρών. Πλέον εξετάζεται ο τρόπος για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, κυρίως από νομικής άποψης, ενώ το σενάριο αυτό τέθηκε σε συζήτηση.

Σε εκείνο το σημείο, πάντως, επενέβη ο ισχυρός άνδρας της Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος στην κατάθεση της δικής του πρότασης ζήτησε την αποβολή του Ολυμπιακού από την Α1 Ανδρών, με τους «ερυθρόλευκους» να απαντούν με δική τους πρόταση για διακοπή του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι είδαν λίγο μετά της 18:00 να εισέρχεται στην αίθουσα ο Γιώργος Αγγελόπουλος, κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις, εκτός της διακοπής, που θα είναι ο βασικός άξονας ενός πλάνου που θα περιλαμβάνει τριετή κοινή τηλεοπτική «στέγη» για όλες τις ομάδες και αναδιαμόρφωση της ΚΕΔ. 

Οι Πειραιώτες στοχεύουν στη διεκδίκηση ενός ποσού (περίπου 1,6-1,8 εκατομμύρια ευρώ) ετησίως για όλες τις ομάδες της Α1 κατηγορίας, προκειμένου να ενισχυθούν όλοι οι σύλλογοι και να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Παράλληλα, μέσα από αυτό το σχέδιο ευελπιστούν στη βελτίωση εγκαταστάσεων, διαιτησίας και του ίδιου του προϊόντος. 

Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των ΚΑΕ απέρριψε την «ερυθρόλευκη» πρόταση (12 κατά, 1 λευκό, 1 υπέρ), που μεταξύ άλλων περιελάμβανε και τη διακοπή του πρωταθλήματος, όπερ σημαίνει ότι τα πλέι οφ θα συνεχιστούν κανονικά. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)