to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Απορρίφθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών όρων για τις έρευνες κοιτασμάτων βωξίτη στα Μέγαρα

Οι επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον από την εξόρυξη και την εκμετάλλευση του βωξίτη, κρίνονται ως μη αναστρέψιμες γιατί θα διαταραχθεί η ισορροπία των βιοτόπων, τμήμα των οποίων ανήκει στο Δίκτυο Natura 2000


Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής απέρριψε τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων της εταιρείας Δελφοί - Δίστομον Α.Μ.Ε. για έρευνες κοιτασμάτων βωξίτη στα Μέγαρα Αττικής.

Οι έρευνες προβλέπουν τη διάνοιξη 15 γεωτρήσεων σε χώρο έκτασης περίπου 50.000 στρ. που περιλαμβάνει εντός των ορίων του τον οικισμό της Κινέττας, ενώ βρίσκεται σε απόσταση 1,5χλμ από το κέντρο της πόλης των Μεγάρων.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, το αίτημα της μεταλλευτικής εταιρείας για έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών όρων απορρίπτεται διότι: η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά από συγκεντρώσεις ιδιαίτερα οχλουσών δραστηριοτήτων με κίνδυνο να ξεπεράσει την φέρουσα ικανότητα της.

Οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα που απαντώνται στις απομακρυσμένες ημιορεινές εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής (δεντροκαλλιέργειες και ετήσιες καλλιέργειες, μικρές κτηνοτροφικές μονάδες μη σταβλισμένες, μελισσοκομία) εξακολουθούν να αποτελούν έναν από τους βασικούς τομείς της οικονομίας , διαδραματίζοντας έναν ιδιαίτερο κοινωνικό αλλά και περιβαλλοντικό ρόλο μη έχοντας την δυνατότητα να δεχτούν άλλες πιέσεις από τον δευτερογενή τομέα .

Οι επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον από την εξόρυξη και την εκμετάλλευση του βωξίτη, κρίνονται ως μη αναστρέψιμες γιατί θα διαταραχθεί η ισορροπία των βιοτόπων, τμήμα των οποίων ανήκει στο Δίκτυο Natura 2000.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)