to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Απορρίφθηκε η κύρια αγωγή των 478 συμβασιούχων του δήμου Θεσσαλονίκης για παραμονή στην εργασία τους

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης αναφορικά με την κύρια αγωγή των 478 συμβασιούχων στον τομέα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.


Στην αγωγή τους οι συμβασιούχοι ζητούσαν την έκδοση προσωρινής διαταγής για την επαναπρόσληψή τους μέχρι την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου, καθώς και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Όπως ανέφερε λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης στο stokokkino.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδου, «ενημερώσαμε τους συναδέλφους για την απόφαση στη συγκέντρωση μας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Δεν είχαμε αυταπάτες για τα δικαστήρια. Από την αρχή λέμε ότι πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».

Την ερχόμενη Τρίτη ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις του Συλλόγου.
Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι στην εκδίκαση παρέστη και ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης για την καθαριότητα, Λάζαρος Ζαχαριάδης, ο οποίος δήλωσε ότι «εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και κατά την άποψη της διοίκησης πρέπει να γυρίσουν στην εργασία για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της πόλης».

Σημειώνεται ότι ο κ. Ζαχαριάδης έχει προαναγγείλει από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ότι θα ζητήσει από το ΑΣΕΠ να ξεκινήσουν την εκπαίδευση τους, και να προσέλθουν για εργασία όσο πιο άμεσα γίνεται, οι πρώτοι επιτυχόντες του διαγωνισμού που διενεργήθηκε με βάση την περσινή τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας στους δήμους της χώρας. Ανάμεσα στους 515 που θα προσληφθούν περιλαμβάνονται μόλις 80 εκ των 478 συμβασιούχων.

Το πρωί της Πέμπτης οι συμβασιούχοι πραγματοποίησαν πορεία από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου είχαν κατασκηνώσει από το βράδυ της Τρίτης, έως και το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι άλλοι 193 συμβασιούχοι έχουν δικαιωθεί πρωτόδικα για την μετατροπή της σύμβασης τους σε αορίστου χρόνου, ακολουθεί όμως η σχετική εκδίκαση στο Εφετείο, στο οποίο προσφεύγει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)