to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:54 | 23.04.2018

πηγή: sport24.gr

Αθλητισμός

Απορρίφθηκε η έφεση του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ

Η πολυαναμενόμενη απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ για το ματς ΠΑΟΚ - ΑΕΚ βγήκε σήμερα (23/4) και απορρίπτει την έφεση του «Δικεφάλου του Βορρά»


Ακριβώς 43 ημέρες μετά το ματς ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και μία εβδομάδα μετά την κατάθεση των υπομνημάτων από τις δύο ομάδες, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ εξέδωσε την απόφασή της, με την οποία απορρίπτεται η έφεση του ΠΑΟΚ.

Στην πρωτόδικη απόφαση ο αθλητικός δικαστής, Σπύρος Καποδίστριας, είχε κατακυρώσει το παιχνίδι με 3-0 υπέρ της «Ένωσης» και είχε επιβάλει τις ακόλουθες ποινές στον ΠΑΟΚ:

- Αφαίρεση 3 βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα.

- Αφαίρεση 2 βαθμών στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.

- Ποινή τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 63.000 ευρώ.

-Στον Ιβάν Σαββίδη είχε επιβληθεί ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για 3 χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ

-Στον Λούμπος Μίχελ είχε επιβληθεί ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 3 μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ!

Αναλυτικά η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ: "Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε την εξής απόφαση.

Απέρριψε την έφεση 1) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, 2) του Ιωάννη (Ιβάν) Σαββίδη, Προέδρου του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και 3) του MICHEL LUBOS του Michal Τεχνικού Διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ’ αριθ. 86/2018 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ".

ΠΑΟΚ: Ο στοχευμένος επικοινωνιακός τραμπουκισμός δυστυχώς υπερίσχυσε και του δικαίου και του ηθικού, θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα

Η πρώτη αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ είναι: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει την απογοήτευσή της για το γεγονός πως ο στοχευμένος επικοινωνιακός τραμπουκισμός δυστυχώς υπερίσχυσε και του δικαίου και του ηθικού. Η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα στερείται συνολικά 9 βαθμούς για να στήσουν άλλοι επικοινωνιακές φιέστες...

Η Επιτροπή Εφέσεων, εντελώς απροστάτευτη από τους πολιτικούς προϊσταμένους της, Υπουργούς Δικαιοσύνης και Αθλητισμού, δεν ξέφυγε από την παγίδα να δικάσει σκεπτόμενη "πολιτικά" και όχι με βάση τα πραγματικά περιστατικά.

Η ασυλία που παρέχεται με τέτοιου είδους αποφάσεις σε διαιτητές και ομάδες άλλα να πράττουν, άλλα να λένε και άλλα να εννοούν, είναι ένα δεδικασμένο που θα το βρουν όλοι μπροστά τους.

Θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα που διαθέτουμε».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)