to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:09 | 17.06.2018

Αθλητισμός

Απόψε κρίνεται ο τίτλος στο ΟΑΚΑ: 31-35 στο ημίχρονο προηγείται ο Ολυμπιακός

Η ύστατη «μάχη» για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας διεξάγεται απόψε (19:00) στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στον γηπεδούχο Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.


Συγκλονιστική «μάχη» γίνεται στον 5ο τελικό, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, στο ΟΑΚΑ, με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 31-35 στο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο μέρος της 2ης περιόδου και προσπέρασε για πρώτη φορά με +5, 25-30, χάρη σε 4 διαδοχικούς πόντους του Σπανούλη.

Πλήγμα για τον Παναθηναϊκό το 3ο φάουλ του Καλάθη (3 και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο από την 1η περίοδο, ενώ 4 μετρά ο Μιλουτίνοβ για τον Ολυμπιακό). Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν επιβάλλει το ρυθμό τους, ο οποίος είναι φρενήρης με τον Ρόμπερτς να δίνει ενέργεια και 8 πόντους.

Οι Πειραιώτες εκμεταλλεύονται την αστοχία του Παναθηναϊκού έξω από τα 6.75 (0/7), ενώ στη ρακέτα μετά τους 9 πόντους του Πρίντεζη στην 1η περίοδο, ο ΜακΛιν έφτασε τους 7. Από τον Παναθηναϊκό που με άμυνα αντέδρασε και προσπέρασε 31-30, ξεχωρίζουν τα 10 ριμπάουντ του Κρις Σίνγκλετον. Ένα τρίποντο του Ρόμπερτς και 2 βολές του ΜακΛιν διαμόρφωσαν το σκορ α΄ μέρους (31-35).

Μετά την ισοφάριση σε 2-2 από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την περασμένη Πέμπτη, 15/6, ο πολυνίκης στο ελληνικό πρωτάθλημα -με 35 τίτλους- Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και μπροστά σε χιλιάδες φιλάθλους του να κατακτήσει τον δεύτερο διαδοχικό τίτλο. Ο -2ος στην κανονική περίοδο- Ολυμπιακός μετρά 12 τίτλους, έχοντας κατακτήσει τον τελευταίο την σεζόν 2015-16.

     Ολοκληρώνεται μία συγκλονιστική σειρά τελικών που θα κριθεί σε 5ο και τελευταίο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είχε κάνει το "break" μέσα στην έδρα του αντιπάλου του στο πρώτο παιχνίδι, αλλά εν συνεχεία είδε τον Παναθηναϊκό να παίρνει πίσω το πλεονέκτημα με νίκη στο ΣΕΦ και δεύτερο θετικό αποτέλεσμα στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Ο πληγωμένος εγωισμός των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου «μίλησε» στο 4ο παιχνίδι, με την αδρεναλίνη να «πιάνει κόκκινο», αφού όλα είναι πλέον πιθανά στα τελευταία... 40 λεπτά αγώνα. Αναστόπουλος, Κορομηλάς και Μάνος θα διευθύνουν την καταληκτική αναμέτρηση στο εφετινό πρωτάθλημα της Α1, οι οποίοι προέκυψαν από... ορισμό και όχι από κλήρωση. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διεκδικούν τον μοναδικό τίτλο για τη σεζόν, αφού αμφότεροι δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν σε Κύπελλο Ελλάδας και Euroleague. 

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)