to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:00 | 15.05.2019

Διεθνή

Απόψε το debate των έξι υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν

Απόψε από τις 22.00 μέχρι τις 23.30 το debate μεταξύ των έξι υποψηφίων για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Οι υποψήφιοι που διεκδικούν την Προεδρία της Κομισιόν είναι οι Nico CUÉ, Ευρωπαϊκή Αριστερά (EL), Ska KELLER, Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα (EGP), Jan ZAHRADIL, Συμμαχία των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών στην Ευρώπη (ACRE), Margrethe VESTAGER, Συμμαχία των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), Manfred WEBER, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP) και Frans TIMMERMANS, Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES).

Το «debate για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Ευρωπαϊκές Εκλογές 2019» θα λάβει χώρα στην αίθουσα της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για τον μοναδικό δημόσιο διάλογο στον οποίο θα συμμετάσχουν όλοι οι κορυφαίοι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο οποίος αναμένεται να επικεντρωθεί σε θέματα όπως η απασχόληση, η μετανάστευση, η ασφάλεια, ο λαϊκισμός, η κλιματική αλλαγή και ο παγκόσμιος ρόλος της ΕΕ.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει με εναρκτήριες τοποθετήσεις των υποψηφίων, βάσει σειράς που καθορίστηκε από κλήρωση που έγινε την 4η Απριλίου.

Η Eurovision είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση και επιμέλεια του δημοσίου διαλόγου, τον οποίο θα παρουσιάσουν τρεις δημοσιογράφοι, οι οποίοι επιλέχθηκαν από την Eurovision: Η Emilie Tran Nguyen (France Télévisions) και ο Markus Preiss (του ARD Germany), θα συντονίσουν τη συζήτηση επί σκηνής, ενώ η Annastiina Heikkilä, (YLE Finland), θα τροφοδοτεί τον διάλογο με την οπτική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά το πέρας του debate οι υποψήφιοι θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Το debate θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της EBU (Eurovision) και του EbS (Europe by Satellite).
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)