to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:58 | 19.08.2013

Πολιτική

Αποπομπή Σταυρίδη: ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μετά το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ πήγε βόλτα με το λίαρτζετ του... Μελισσανίδη

Προσπαθώντας να κρατήσει τα προσχήματα, η κυβέρνηση προχώρησε στην αποπομπή του προέδρου του Ταμείου που προωθεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, μετά την προκλητική του ενέργεια να χρησιμοποιήσει για την προσωπική του μετακίνηση το αεροπλάνο του επιχειρηματία που παίρνει στα χέρια του τον «χρυσοφόρο» ΟΠΑΠ.


Την αποκάλυψη πως  ο κ. Σταυρίδης ταξίδεψε με ιδιωτικό αεροσκάφος, που ανήκει στον επιχειρηματία στον οποίο πωλήθηκε το 33% του ΟΠΑΠ, έκανε την Τρίτη η εφημερίδα της Κεφαλονιάς «Ημερήσιος». - See more at: http://left.gr/news/tin-paraitisi-toy-proedroy-toy-taiped-zitei-o-g-stoy...


Την αποκάλυψη πως  ο Στέλιος Σταυρίδης ταξίδεψε με ιδιωτικό αεροσκάφος, που ανήκει στον επιχειρηματία στον οποίο πωλήθηκε το 33% του ΟΠΑΠ, έκανε την Τρίτη η εφημερίδα της Κεφαλονιάς «Ημερήσιος», προκαλώντας την αντίδραση της κυβέρνησης που προχώρησε στην αποπομπή του την Κυριακή 18 Αυγούστου, επιχειρώντας να μη χρεωθεί το κόστος της αποκάλυψης της προνομιακής σχέσης του, διορισμένου από την ίδια, στελέχους με τον Δ. Μελισσανίδη.

«Επιβάλλεται η απομάκρυνση όσων ευθύνονται για το διορισμό Σταυρίδη», τονίζει σε σχετική παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, προσθέτοντας πως επιβάλλεται επίσης «και το πάγωμα και η επανεξέταση της πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ».

Ας σημειωθεί πως ο αποπεμφθείς πλέον πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, στο παρελθόν είχε διοριστεί σε διάφορες θέσεις επί κυβερνήσεως Κ. Μητσοτάκη [ενδεικτικά, όπως αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του, θήτευσε στα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge (Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος 1991-1992), τα Ελληνικά Πετρέλαια (Διευθύνων Σύμβουλος 1992), τα ΕΛΔΑ (Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου, Πρόεδρος Δ.Σ. 1992-1993)] ενώ διετέλεσε πρόσφατα και επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ. Έχει δε βραβευτεί ως έλληνας Quality Leader of the Year από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας το 2006, και είναι πρόεδρος της... Αντιγραφειοκρατικής Κίνησης, που «στόχο έχει τη μείωση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς στην Ελλάδα» (...)

Σε απανωτές τηλεοπτικές εμφανίσεις του τη Δευτέρα 19/8, ο Στέλιος Σταυρίδης διακηρύσσει πως δεν έκανε τίποτα μεμπτό όταν δέχτηκε να μεταβεί στην Κεφαλλονιά με το προσωπικό αεροπλάνο του Δ. Μελισσανίδη αμέσως μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας για τη μεταβίβαση του 33% της κερδοφόρας δημόσιας επιχείρησης.  Φροντίζει δε να δημιουργήσει ασαφείς υπόνοιες για άλλα κίνητρα πίσω από την απομάκρυνσή του λέγοντας πως δεν ξέρει αν η συγκεκριμένη πράξη «ήταν η αφορμή ή η αιτία» για την απομάκρυνσή του.

Εννοείται βεβαίως, πως η κυβέρνηση επιχειρεί να στρέψει τα φώτα στην ενέργεια Σταυρίδη, αφήνοντας εκτός δημόσιου διαλόγου τόσο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας όσο και την προνομιακή μεταχείριση (διαβάστε εδώ, ενδεικτικά) του Δ. Μελισσανίδη που, μεγαλόψυχα, ενίοτε προσφέρει και το αεροπλάνο του ως... ταξί για τις μετακινήσεις των στελεχών που η κυβέρνηση διορίζει...

«αν αυτή ήταν η αφορμή ή η αιτία»

Διαβάστε επίσης την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: 

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Σταυρίδη και το ΤΑΙΠΕΔ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)