to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:37 | 26.02.2018

Κοινωνία

«Απόπειρα εισβολής» στο υπουργείο Εργασίας από ΣΕΗ και ΠΜΣ - «Είχαν αρνηθεί να έρθουν στην τριμερή»

«Είναι σαφές ότι ενέργειες όπως η σημερινή απόπειρα εισβολής γίνονται για τη δημιουργία εντυπώσεων και δεν βοηθούν τον ουσιαστικό διάλογο για την εξεύρεση λύσεων σε όφελος των εργαζομένων, τονίζει το υπουργείο Εργασίας


Την απόπειρα εισβολής από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο (ΠΜΣ) καυτηριάζει το υπουργείο Εργασίας τονίζοντας ότι με επιλογή της ηγεσίας των δύο Σωματείων, αυτά δεν συμμετείχαν στην πρόσφατη συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργοδοτών του κλάδου.

«Η απόπειρα εισβολής έγινε από τα δύο σωματεία που είχαν αρνηθεί να προσέλθουν στην τριμερή συνάντηση. Επίσης, ούτε για σήμερα είχε ζητηθεί, ούτε είχε προκαθοριστεί ραντεβού με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η οποία τους πρότεινε να ορίσουν ημέρα συνάντησης», τονίζει το υπουργείο Εργασίας.

«Η πόρτα του Υπουργείου Εργασίας είναι πάντα ανοιχτή για τους εργαζόμενους και το Υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του διαλόγου εργαζομένων και εργοδοτών», προσθέτει.

Νέα απεργία στις 15/3

Σε απεργία στις 15 Μαρτίου και σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους θα προχωρήσουν το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (Π.Μ.Σ.), όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, μετά την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα (26/2), στο υπουργείο Εργασίας, ζητώντας την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

«Αν όντως το υπουργείο ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους να υπογράψει τώρα 751 ευρώ βασικό μισθό, να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις, την επεκτασιμότητα και την υποχρεωτικότητα, κι όχι να επιμένει στους μισθούς πείνας των 586 ευρώ», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα Δ.Σ. των Σωματείων των Ηθοποιών και Μουσικών.

Σχετικά με τις φθορές που υπέστη το Υπουργείο, τα δύο Σωματεία στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «οι εργαζόμενοι ούτε μπήκαν μέσα να σπάσουν, ούτε να προκαλέσουν το παραμικρό, απλά άνοιξαν τις «ανοιχτές πόρτες» του Υπουργείου».

Ακόμη, σημειώνουν ότι «αν το Υπουργείο μιλώντας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος (ΠΟΘΑ), πιστεύει ότι μιλά με τους εργαζόμενους, να τους πληροφορήσουμε ότι η ΠΟΘΑ όχι μόνο δεν έχει συγκαλέσει ΔΣ εδώ και τρεις μήνες γι΄ αυτές της τις κινήσεις, παρά τα επανειλημμένα γραπτά μας αιτήματα, αλλά επιμένει να διαπραγματεύεται ένα περιεχόμενο άγνωστο τόσο στον κλάδο, όσο και στο Διοικητικό της Συμβούλιο, αγνοώντας αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων των Σωματείων μας». «Ο αγώνας μας είναι δίκαιος γι' αυτό και θα νικήσει» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

«Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει θεσμικά προχωρήσει σε πρόσκληση και πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργοδοτών και των εργαζομένων στον κλάδο του θεάματος- ακροάματος, με σκοπό την έναρξη της συζήτησης για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι των εργοδοτών του κλάδου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και πρωτοβάθμια σωματεία- μέλη της. Με επιλογή των ηγεσιών τους, δεν συμμετείχαν το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ).

Στο πλαίσιο σημερινής κινητοποίησης του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στο Υπουργείο Εργασίας, έγινε απόπειρά εισβολής στο Υπουργείο και προκλήθηκαν φθορές στην είσοδο.

Η απόπειρα εισβολής έγινε από τα δύο σωματεία που είχαν αρνηθεί να προσέλθουν στην τριμερή συνάντηση. Επίσης, ούτε για σήμερα είχε ζητηθεί, ούτε είχε προκαθοριστεί ραντεβού με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η οποία τους πρότεινε να ορίσουν ημέρα συνάντησης.

Η πόρτα του Υπουργείου Εργασίας είναι πάντα ανοιχτή για τους εργαζόμενους και το Υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του διαλόγου εργαζομένων και εργοδοτών.

Είναι σαφές ότι ενέργειες όπως η σημερινή απόπειρα εισβολής γίνονται για τη δημιουργία εντυπώσεων και δεν βοηθούν τον ουσιαστικό διάλογο για την εξεύρεση λύσεων σε όφελος των εργαζομένων.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)