to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:12 | 15.08.2015

Κοινωνία

Απόπειρα απόδρασης μέσω τούνελ στις φυλακές Κέρκυρας

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι κρατούμενοι έγιναν αντιληπτοί από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενώ φέρονται να έσκαψαν σε πολλά μέτρα βάθος, προκειμένου να διαφύγουν από τη φυλακή.


Απόπειρα απόδρασης κρατουμένων από το σωφρονιστικό κατάστημα Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι κρατούμενοι έγιναν αντιληπτοί από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενώ φέρονται να έσκαψαν σε πολλά μέτρα βάθος, προκειμένου να διαφύγουν από τη φυλακή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η πρώτη εκτίμηση δίνει πλήρη αποτυχία του σχεδίου, ωστόσο, αυτή την ώρα γίνεται καταμέτρηση των κρατουμένων.
Σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν τρύπα σε χώρο εντός της φυλακής, η οποία συνδεόταν με τούνελ το οποίο προϋπήρχε, μάλλον από την εποχή της μεγάλης απόδρασης το 1996. Η τρύπα -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- δημιουργήθηκε από κρατούμενους το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με σκοπό να συνδεθεί με τα τούνελ προς την περιοχή της Γαρίτσας για να επιχειρηθεί απόδραση.
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν και την τρύπα και το σχέδιο και απέτρεψαν την εξέλιξή του.
Να θυμίσουμε πως 19 χρόνια πριν, στην Κέρκυρα είχε καταγραφεί η μεγαλύτερη απόδραση των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας, όταν πάνω από 120 κρατούμενοι το είχαν σκάσει μετά από κατάληψη των φυλακών που διήρκησε δύο εβδομάδες \(!) όπου, στο διάστημα αυτό, είχαν καταφέρει χωρίς να γίνουν αντιληπτοί λόγω της αναταραχής, σκάβοντας από το χώρο εντός του σωφρονιστικού καταστήματος να βρουν τις παλαιές μίνες και, περνώντας κάτω από το παρακείμενο σχολείο (3 και 4ο Γυμνάσιο) και με εκατοντάδες αστυνομικούς να φυλάνε το χώρο, να βρουν έξοδο διαφυγής σχεδόν σε ζωντανή μετάδοση!
Τότε, είχε εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό με αποτέλεσμα τη σύλληψη σχεδόν όλων των κρατουμένων τα επόμενα 24ωρα της απόδρασης.

(με πληροφορίες από  ΑΠΕ-ΜΠΕ και corfupress.com)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)