to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Απομόνωση Μητσοτάκη και απλή αναλογική

Η ανεπάρκεια των παροχών Μητσοτάκη ήταν εμφανής. Δύο μόνο μέρες μετά αυτή η αίσθηση έφτασε και στο Μαξίμου, από όπου έπεσαν κάποια επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για νέα μέτρα πάνω στα μέτρα της ΔΕΘ, όπως αυτά των υποτιθέμενων δωρεάν σπιτιών.


*Άρθρο του Νίκου Παππά, βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην εφημερίδα «Το Παρόν»

Η παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ήταν αποκαλυπτική για το πολιτικό αδιέξοδο που βιώνει ο ίδιος και η κυβέρνησή του.

Η προσπάθειά του να πείσει ότι εισφέρει κάτι νέο και σωτήριο για την ελληνική κοινωνία και οικονομία έπεσε στο κενό. Τα μέτρα που εξήγγειλε είναι παλιά μέτρα σε νέα συσκευασία. Οι πραγματικά νέες προβλέψεις, που όμως στην πλειονότητά τους αφορούν τα υψηλά εισοδηματικά στρώματα, δεν ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ.

Η ανεπάρκεια των παροχών Μητσοτάκη ήταν εμφανής. Δύο μόνο μέρες μετά αυτή η αίσθηση έφτασε και στο Μαξίμου, από όπου έπεσαν κάποια επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για νέα μέτρα πάνω στα μέτρα της ΔΕΘ, όπως αυτά των υποτιθέμενων δωρεάν σπιτιών.

Η δυστοκία της Ν.Δ. να παρουσιάσει ένα οικονομικό πρόγραμμα ενίσχυσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, που βιώνουν τα ισοπεδωτικά αποτελέσματα των πολιτικών της, έχει την πηγή της σε ένα ακόμα δεδομένο. Ο κ. Μητσοτάκης έχει δεσμεύσει την Ελλάδα στο πιο αυστηρό δημοσιονομικό μονοπάτι στην Ευρώπη μέχρι το 2024. Ως χώρα είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης στη λιτότητα.

Μαζί με τα επικοινωνιακά τερτίπια της κυβέρνησης για δήθεν προμελετημένη «σαλαμοποίηση των μέτρων», ήρθε και η πυροδότηση των εκλογικών σεναρίων από τους ίδιους τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου, που προφανώς αδυνατούν να διαχειριστούν τα συμπτώματα της τεράστιας φθοράς, που ήδη βιώνουν.

Πυροδοτούν εκλογικά σενάρια, καθώς βλέπουν ότι η δυσαρέσκεια των πολιτών, όπως καταγράφεται στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, κλιμακώνεται.

Πυροδοτούν εκλογικά σενάρια, ως αντιστάθμισμα σε σενάρια που εξυφαίνουν και ήδη διακινούν συγκεκριμένα κέντρα για αλλαγή πρωθυπουργού από την παρούσα Βουλή. Το συγκεκριμένο πείραμα το έχουμε ξαναδεί.

Είτε αναζητούν τρόπους διαφυγής είτε εύχονται για ανανέωση της εντολής τους, την οποία βλέπουν να εξαντλείται, είμαστε εδώ για να τους διευκολύνουμε να αποδράσουν.

Ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, δήλωσε στη ΔΕΘ ότι αδυνατεί να συγκροτήσει κυβέρνηση από τη Βουλή, η οποία θα προκύψει με απλή αναλογική.

Επιβεβαίωσε τόσο την πολιτική όσο και την κοινωνική απομόνωση που βιώνει εδώ και μήνες, με τάσεις κορύφωσης τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μπορεί και θα δώσει λύση. Θα εργαστεί από τώρα, ώστε από την κάλπη να προκύψει μια ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση με ευρύτατες συναινέσεις.

Μια προοδευτική διακυβέρνηση, που θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα άρσης των ανισοτήτων.

Μια ισχυρή, μακροχρόνια, προοδευτική διακυβέρνηση, που θα επουλώσει τις πληγές που άνοιξε στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας η διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αυτή είναι η λύση και η απάντηση των αριστερών και προοδευτικών πολιτών της χώρας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)