to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:39 | 17.10.2014

Διεθνή

Aπομόνωση εν πλω για Τεξανό νοσηλευτή υπό τον φόβο του Έμπολα

Ο εργαζόμενος στο νοσοκομείο Texas Health Presbyterian Hospital δεν είχε έρθει σε άμεση επαφή με τον λιβεριανό Τόμας Έρικ Ντάνκαν που απεβίωσε, αλλά ενδεχομένως είχε επεξεργαστεί σωματικά υγρά του πριν από 19 μέρες


Αναλυτικά: Παγκόσμιος συναγερμός για τον Έμπολα

Ένας νοσηλευτής από το Τέξας, ο οποίος ενδεχομένως είχε επεξεργαστεί δείγματα από τα σωματικά υγρά του πρώτου ασθενή που διαγνώστηκε με Έμπολα στις ΗΠΑ, τέθηκε σε απομόνωση σε ένα κρουαζιερόπλοιο, παρότι δεν εμφανίζει συμπτώματα της ασθένειας. 

Ο εργαζόμενος στο νοσοκομείο Texas Health Presbyterian Hospital δεν είχε έρθει σε άμεση επαφή με τον λιβεριανό Τόμας Έρικ Ντάνκαν που απεβίωσε, αλλά ενδεχομένως είχε επεξεργαστεί σωματικά υγρά του πριν από 19 μέρες.

Η ανησυχία στις ΗΠΑ εντείνεται από τότε που δύο νοσοκόμες που φρόντιζαν τον Ντάνκαν μολύνθηκαν με τον ιό από τον οποίο έχουν πεθάνει σχεδόν 4.500 άνθρωποι, κυρίως στη Δυτική Αφρική.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, ο νοσηλευτής, που έφυγε την Κυριακή για κρουαζιέρα, αυτοπαρακολουθείται από την περασμένη Δευτέρα και μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανίσει πυρετό ή άλλα συμπτώματα του Έμπολα.

Ωστόσο, ο ίδιος και ένα ακόμη άτομο με το οποίο ταξίδευε, απομονώθηκαν εκούσια στην καμπίνα τους και οι αμερικανικές αρχές πραγματοποιούν τις απαραίτητες διαδικασίες για την επιστροφή του πλοίου στη χώρα.

Το Στέιτ Ντιπάρμεντ διευκρίνισε ότι έφυγε από τη χώρα προτού ενημερωθεί για τις νέες οδηγίες περί ενεργού παρακολούθησης που εξέδωσαν τα Αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC). Το ανώτατο όριο της περιόδου επώασης της νόσου είναι 21 μέρες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)