to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Απομονωμένοι στην εκτροπή

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος απέδειξε χωρίς αμφιβολία πως δρα κατά παράβαση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του, καθώς η παρέμβασή του εξυπηρετεί το σχέδιο Μητσοτάκη


Τι σημαίνει για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου, τη συνταγματική τάξη, τη θεσμική ομαλότητα και τη Δημοκρατία όταν σύσσωμος ο νομικός κόσμος επισημαίνει αντισυνταγματική παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που βάλλει κατά του πυρήνα της Δημοκρατίας;

Για την Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι απλώς άλλη μια μέρα στο γραφείο. Ο πρωθυπουργός, αφού πρώτα έκανε την ΕΥΠ παραμάγαζο του παρακράτους που έστησε με κέντρο το Μέγαρο Μαξίμου, μετατρέποντας την Ελλάδα σε κατασκοπευτικό κράτος, τώρα βάλλει ευθέως κατά του ίδιου του συντάγματος.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος απέδειξε χωρίς αμφιβολία πως δρα κατά παράβαση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του, καθώς η παρέμβασή του εξυπηρετεί το σχέδιο Μητσοτάκη. Που δεν είναι άλλο από τη συγκάλυψη, με κάθε κόστος.

Η επιχειρούμενη εκτροπή, ωστόσο, δεν βρίσκει απέναντί της μόνο τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, τον Χρήστο Ράμμο, έναν δικαστικό που τιμά τον ρόλο του. Συνταγματολόγοι και έγκριτοι νομικοί, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Προκόπης Παυλόπουλος, η Βασιλική Θάνου, ο Ξενοφών Κοντιάδης, ο Γιώργος Σωτηρέλης και άλλοι, υψώνουν τείχος προάσπισης του συντάγματος απέναντι στη μείζονα θεσμική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ομοίως και τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, με την πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δίνει το σήμα του αγώνα για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.

Οι αντιδράσεις θα πληθύνουν, ακόμα και στο εσωτερικό της Ν.Δ. Ήδη όμως η νέα εκτροπή φτάνει και στα ευρωπαϊκά όργανα. Το καθεστώς Μητσοτάκη είναι απομονωμένο. Τώρα είναι η ώρα οι πολίτες να πάρουν στα χέρια τους την προάσπιση των δημοκρατικών τους ελευθεριών. Για την επιστροφή της κανονικότητας, για την επικράτηση της δικαιοσύνης παντού.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)