to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:21 | 18.01.2018

Κοινωνία

Απομακρύνθηκε από τη θέση του ο διευθυντής σχολείου της Εύβοιας μετά τις καταγγελίες περί «απρεπούς συμπεριφοράς»

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου έχει ζητήσει λεπτομερείς έγγραφες εξηγήσεις από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας.


Απομακρύνθηκε από τη θέση του ο διευθυντής σχολείου στη Νέα Στύρα Ευβοίας, ενώ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για καταγγελίες εις βάρος του περί «απρεπούς συμπεριφοράς».

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε σχετικά: «Με το που το μάθαμε, ζητήσαμε την απομάκρυνσή του και θα περιμένουμε την ΕΔΕ. Εμείς θεωρούμε ότι κάποιος είναι-δεν ειναι αθώος, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες είναι αθώος. Είμαστε κράτος δικαίου. Εγώ ενημερώθηκα προχθές και ζήτησα την ίδια μέρα την απομάκρυνση του εκπαιδευτικού, η οποία και υλοποιήθηκε». 

Ακόμη, ο κ. Γαβρόγλου έχει ζητήσει λεπτομερείς έγγραφες εξηγήσεις από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας.

Πάντως, μεχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ, ο καταγγελλόμενος εκπαιδευτικός θα βρίσκεται εκτός σχολικής μονάδας, σε άδεια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει επώνυμες καταγγελίες από γονείς για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους από τον εν λόγω εκπαιδευτικό. 

Σημειώνεται, ότι χθες το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε ότι διενεργείται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας ΕΔΕ, «προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες γονέων σχετικά με απρεπή συμπεριφορά εκπαιδευτικού Δημοτικού Σχολείου της Εύβοιας».

 

Το περισταστικό: Γονείς καταγγέλλουν τον διευθυντή σχολείου για σεξουαλική παρενόχληση 

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους δηλώνοντας την πρόθεσή τους να μην ξαναστείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μέχρι ο διευθυντής να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του.

Το θέμα έχει φτάσει στη Δικαιοσύνη, ενώ τρεις από τους γονείς έχουν καταθέσει επώνυμες καταγγελίες κατηγορώντας τον διευθυντή του σχολείου για άσεμνη και απρεπή συμπεριφορά σε βάρος των παιδιών τους. Επίσης, έχουν απευθυνθεί από τον Οκτώβριο στη διεύθυνση πρωτοβάθμια εκπαίδευσης Ευβοίας, από την οποία, ωστόσο, όπως λένε, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Realfm 97,8, η κα. Κατερίνα Γεωργίου, μητέρα παιδιού που πηγαίνει στο δημοτικό σχολείο των Νέων Στύρων αναφέρει: "Ήρθε το παιδί μου και μου ανέφερε τι συνέβη με τον διευθυντή του σχολείου. Μετά την καταγγελία της κόρης μου, έμαθα έπειτα από δύο μέρες ότι υπήρχαν κι άλλα τέτοια κρούσματα μέσα στην ίδια τάξη, με παιδιά που ντρέπονταν και φοβόντουσαν να το πουν στους γονείς τους. Οπότε αποφασίσαμε να φωνάξουμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για να ενημερώσουμε τους γονείς. Ο λόγος είναι ότι αυτός ο άνθρωπος πριν από 30 χρόνια είχε κατηγορηθεί ξανά, τον είχαν εξαφανίσει και το 1996 εμφανίστηκε ξανά στην Κάρυστο. Οι γονείς όταν είδαν αυτόν τον άνθρωπο, σοκαρίστηκαν γιατί άρχισαν και λένε ότι τότε ως παιδιά «μας είχε παρενοχλήσει".

"Πήγα στο σχολείο, ενημέρωσα τη δασκάλα και μίλησα και με τον ίδιο, ο οποίος βέβαια δεν παραδέχθηκε κάτι, αλλά ήταν σε πολύ αμήχανη θέση. Μετά πήγα στην πρωτοβάθμια, έδωσα κατάθεση και έκανα καταγγελία επωνύμως, πήγα στην ασφάλεια ανηλίκων στη Χαλκίδα και το χαρτί στάλθηκε στον εισαγγελέα. Το παιδί μου, δέκα ετών, κατέθεσε στο πρωτοδικείο Καρύστου χωρίς την παρουσία παιδοψυχολόγου. Είπε και για τον εαυτό της και για τα άλλα παιδάκια, γιατί την ρώτησαν. Μου είπαν ότι στις 20 Ιανουαρίου θα το παραλάβει ο εισαγγελέας και εκείνος θα κρίνει τι πρέπει να γίνει".

«Εδώ και τρεις μήνες παρακαλούμε να τον θέσουν σε αργία γιατί καταλαβαίνετε την ανησυχία των γονέων και των δασκάλων. Δεν μας έχουν δώσει ποτέ καμία απάντηση. Το μόνο που μας λένε είναι πως “ό,τι γίνεται, γίνεται μυστικά» και μας λένε να κάνουμε ό,τι θέλουμε" τονίζει χαρακτηριστικά η μητέρα.

"Εμείς ζητήσαμε να απομακρυνθεί αυτός ο άνθρωπος από το σχολείο. Μας κάνει εντύπωση πώς τον έχουν αφήσει μετά από όλα αυτά, ενώ έχει βρεθεί και το χαρτί πριν από 30 χρόνια που αφορούσε σε σεξουαλική παρενόχληση παιδιών τότε. Οι γονείς είναι ήδη ενημερωμένοι, έχουμε στείλει από τις 30 Νοεμβρίου χαρτιά με 60 υπογραφές, ζητώντας την απομάκρυνσή του έως τη διερεύνησή του. Όλοι ανησυχούν για τα παιδιά τους που πηγαίνουν στο σχολείο" καταλήγει η κα. Γεωργίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)