to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:12 | 03.07.2020

Πολιτική

Απομάκρυνση του Αλ. Τσίπρα από τις συνεδριάσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ζητά ο Ν. Ανδρουλάκης

Την διακοπή της παρουσίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στις συνεδριάσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.


Συγκεκριμένα, ο Ν. Ανδρουλάκης, στην πρόσφατη κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, ζήτησε από την πρόδερο του κόμματος, Φ. Γεννηματά, να στείλει επίσημη επιστολή στην ηγεσία των Ευρωσοσιαλιστών (PES) και να ζητήσει να διακοπεί η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στις συνεδριάσεις της οικογένειας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και σοσιαλδημοκρατών που συμμετέχει εδώ και χρόνια με την ιδιότητα του παρατηρητή.

Ο κ. Ανδρουλάκης θύμισε στην ομιλία του ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας προσκαλείτο στις συνεδριάσεις των ευρωσοσιαλιστών όσο ήταν Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ωστόσο, μόλις έληξε η προεδρική του θητεία, έπαψε να μετέχει σε αυτές. Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΑΚΕΛ είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και οι προσκλήσεις που λάμβαναν, ήταν ενταγμένες στο πλαίσιο της διεύρυνσης της επιρροής των Ευρωσοσιαλιστών στα ευρωπαϊκά όργανα.

Παράλληλα, ο Ν. Ανδρουλάκης θεώρησε αναγκαίο να ενημερωθούν οι Ευρωσοσιαλιστές για τις τελευταίες «αποκαλύψεις» αναφορικά με τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Υποστηρίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει αναλυτική παρουσίαση από πλευράς του Κινήματος Αλλαγής για τη δράση των υπουργών του Αλ. Τσίπρα. Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε ότι οι πρακτικές που υιοθέτησε η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα αντιτίθενται πλήρως στη γενικότερη φιλοσοφία των Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών και ως εκ τούτου συντρέχουν ακόμα περισσότεροι λόγοι για να τεθεί ο Αλ. Τσίπρας οριστικά εκτός της Ευρωσοσιαλιστικής οικογένειας.

Με πληροφορίες από athensvoice

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)